Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ki milyen nyelve (eke) n...

Ki milyen nyelve (eke) n szeretne megtanulni és miért? Aki már megtanulta az (okat) a nyelv (eket) amit szeretne az miért tanulta meg?

Figyelt kérdés
2010. jún. 23. 20:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%
Hát én az angollal kezdtem anno általánosba, aztán középiskolában a német és a francia, majd a főiskolán a finn, a latin és a spanyol.
2010. jún. 23. 21:00
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Angol a kedvencem. A felépítése nagyon egyszerű egy bonyolult gondolatot könnyen kifejezhetünk vele és nekem az is tetszik ahogy kimondják a szavakat. De az viszont nem számított annyira, hogy világnyelv. Más nyelv nem tetszik ennyire, de talán még az oroszt szeretném majd tanulni.
2010. jún. 23. 21:02
 3/11 anonim ***** válasza:
54%
Nekem van egy elég hülye indokom, hogy miért tanulok spanyolul, de inkább nem részletezem, mert nagyon hosszú lenne...
2010. jún. 23. 21:18
 4/11 anonim ***** válasza:
91%

Angol: most tanulom, és azért mert nap mint nap használnom kell. Plusz azért, mert nagyszerűnek tartom azt, hogy angolul tudok kommunikálni minden féle helyekről származó emberekkel, akik szintén tanultak angolul, és nem kell hozzá ismernem mindannyiuk nyelvét.

Németül: erre volt lehetőségem már általános iskolától kezdve, ezt tanultam, és a sok év alatt megszerettem.

Szívesen megtanulnám ezeket:

Latin: nagyon tetszik ez a nyelv, de csak "szórakozásból" tanulnám meg. Nem tudnám sok mindenre használni azon kívül, hogy egyszerűbb lenne utána olyan nyelveket tanulni, aminek van a latinhoz némi köze.

Spanyol: gyönyörű, és sok helyen beszélik. És érteném a flamenco énekeket!

Finn: szép a hangzása, és a felépítése hasonlít a magyaréra.

Francia: gyönyörű nyelv, sok helyen beszlik.

Lengyel: nagyon szép, dallamos nyelv, és irtó nehéz... Kihívásnak venném.

Olasz: nagyon nagyon tetszik.

2010. jún. 23. 21:33
 5/11 Dymo ***** válasza:
59%
orosz (most tanulom), kínai,arab jönne még jól
2010. jún. 23. 23:07
 6/11 anonim ***** válasza:
89%
Angolul és németül tanultam meg, hogy külföldre költözzek. Sokat segített, a nyelv a legfontosabb a kiköltözéskor.. Mindennek az alapja.
2010. jún. 24. 11:45
 7/11 anonim ***** válasza:
44%
Az angol/nemet utan, most szivesen tanulnek valami kevesbe egyszerut. Pl. orosz, japan, kinai, arab.
2010. jún. 24. 12:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Angol, francia, német, orosz, latin ezeket tanultam eddig. Ha nagyon rákényszerítenek, olvasva csh, szlovák, lengyel,olasz, spanyol szakszöveggel is elboldogulok. A kínai, japán, és a koreai érdekelne főként, nagyon erős hangsúllyal a kínain.
2010. jún. 24. 20:45
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én angolul, németül és spanyolul tudok (kicsit franciául is, de a portugál szövegekkel is elboldogulok). Ezek a munkámhoz kellettek leginkább. Legszívesebben a francia tudásomat fejleszteném, illetve oroszul tanulnék meg.
2010. jún. 24. 22:38
 10/11 anonim ***** válasza:

Angolul, németül és oroszul tanultam/tanulok, mindegyiket szeretném felsőfokra hozni.

Angol: mert hasznos (filmek, könyvek, minden elérhető angolul, és az önéletrajzban is jól mutat), könnyen megtanulható olyan szinten, hogy kommunikálni tudj vele, meg amúgy is szeretem.

Német: mert gyönyörű (és egyben nehéz) nyelvtani szerkezeteket lehet benne használni, emellett valamennyire hasznos is.

Orosz: nagyon jó a hangzása, remélhetőleg használható is valamire.

Tervben van még ezeken kívül a spanyol, a francia, a horvát és a héber. De kínaiul, japánul vagy olaszul nem szívesen tanulnék, mert nem tetszenek. Nálam ez érzés dolga. :)

2010. jún. 26. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!