Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Külföldre megyek nyaralni....

Külföldre megyek nyaralni. Valaki adna egy kis angol nyelvleckét?

Figyelt kérdés
Pl hogyan mondjam hogy kérek egy kávét? Jó nagyjából tudom de hogy kell illedelmesen és szépen kérni?

2018. aug. 22. 12:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

Szívesen, de igazából ilyen alapfokú angol mondatokkal tele a net...hogyan rendeljünk étteremben, hogy kérjünk egy csésze teát, hogyan tudakozódjunk...

"Can I have a cup of coffee, please?"

2018. aug. 22. 12:24
 2/12 anonim ***** válasza:
41%
one coffee, please, senkit nem fog érdekelni a faramuci "illedelmes" mondatszerkezeted :D
2018. aug. 22. 12:35
 3/12 anonim ***** válasza:
19%
No! Ne hálálkodj.
2018. aug. 22. 12:37
 4/12 anonim ***** válasza:
2018. aug. 22. 12:53
 5/12 anonim ***** válasza:
83%
Miert van olyan erzesem, hogy 1 honap mulva jon egy kerdes arrol, hogy atvertek kulfoldon kihez kell fordulni...
2018. aug. 22. 13:22
 6/12 anonim ***** válasza:
29%

Hė jú! Bics! Vata fak művelsz? Duju madör fa kör tipegjide máj kávė de izibe!

Jah ės mėg fak fak fak.

2018. aug. 22. 13:26
 7/12 anonim ***** válasza:
44%

Átrázhatják, persze. Nálunk is átrázzák a külföldi túristákat cserébe (pl. váci utcán a lehúzós pubok) :D

Ha csak nyaralni megy a Kérdező, az annyira nem téma, sokkal neccesebb, mikor dolgozni menne ki valaki úgy, hogy angolul jó, ha köszönni tud. Na az olyat szokták átvágni, mint a szrt a palánkon...

Jótanács: beanglizásákor teaházba SOHA ne kérj dingleberry-teát :D ha nem akarod, hogy az egész közönség behugyozásig röhogjön :D

2018. aug. 22. 13:31
 8/12 anonim ***** válasza:
5-ös, egyébként nekem is valami hsonló gondolatom van, egyébként :D
2018. aug. 22. 13:33
 9/12 anonim válasza:
45%

Excuse me, I'd like a coffee.

Ez talán jó lesz.

2018. aug. 22. 13:42
 10/12 anonim ***** válasza:
49%

Lehet kapni könyvesboltokban ilyen kis füzetecskéket, amik az alap kérdéseket tartalmazza. Az más kérdés, hogy ki tudod-e ejteni úgy, hogy meg is értsék. Mert hát az írás teljesen máshogy mutat, mint ahogy mondani kell.

Valahányas válaszolót lepontoztátok, pedig szerintem nagyon vicces. Mert turistaként kb. tényleg így kommunikálunk odakint.

Kérdező, ha a kiejtéssel tisztában vagy, mert mint írod, hogy kb. tudod, akkor nem lesz gond. A kis füzet, amit ajánlottam, minden könyvesboltban kapható.

2018. aug. 22. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!