Ha fiú vagyok és egy lány barátomról szeretnék beszélni németül, akkor mit kell használni?
Figyelt kérdés
Freundin? Vagy azt csak olyankor, ha járunk? Ha nem azt akkor mit, hogy egyértelmű legyen?2018. aug. 15. 12:05
1/5 anonim válasza:
Szerintem vagy ne használj névelőt vagy pedig határozatlan névelőt használj.
Mivel nincs külön szó a lánybarátra, a der Freund pedig tudtommal csak fiúra vonatkozik.
2/5 anonim válasza:
Sie ist meine Freundin - aber sie ist nur ein Freund, nicht mehr.
Ezzel tisztázod a helyzetet és utána semmi gond, ha továbbra is "Freundin"nak nevezed.
3/5 anonim válasza:
"Szerintem vagy ne használj névelőt vagy pedig határozatlan névelőt használj."
Ezek közül egyik sem megoldás, mert névelö nélkül nem tudsz egyetlen mondatot sem megfogalmazni, a határozatlan névelö ugyanúgy hím- és nönemü, mint a határozott, amennyiben meg a semleges nemü évelöre gondoltál, az megint csak érthetetlen lenne németül.
4/5 anonim válasza:
"meine Freundin" : Ez főleg párkapcsolatra utal, de lehet használni barátra is. Ha egyértelmű akarsz lenni, akkor mondd azt, hogy: "eine Freundin von mir". Ez csak barát lehet.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! :)
2018. aug. 15. 22:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!