Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan lehetnék magabiztosabb?

Hogyan lehetnék magabiztosabb?

Figyelt kérdés

Komoly problémákat okoz a maximalizmusom, ha idegen nyelvet próbálok használni. Angolul tudok leginkább, kis híján anyanyelvi szinten, mert gyerekkoromtól kezdve sokat olvastam, filmeztem, neteztem így. Csakhogy nem kommunikáltam eddig soha külföldiekkel. Társaságban mindent tökéletesen megértek és tudnék is válaszolni, de mire végigrágom fejben hogy tényleg jó-e nyelvtanilag a mondandóm, egyszerűen elkések vele. Így tehát legtöbbször csak csendben bólogatok. Nagyon nem jó így.

Hogyan lehetne a lehető leggyorsabban hozzászoknom az idegen nyelv használatához? Szoktam magamban beszélni, de az mégiscsak más. Élesben minél jobban erőltetem, annál jobban lefagyok és a végén már szinte rám tör a pánik.

2018. ápr. 30. 20:07
 1/3 anonim ***** válasza:
Próbálj először csak fórumozni, csetelni angolul. Az hasonló az élő beszédhez, de van időd átgondolni amit leírsz. Ha ezzel begyakorlod a mondatalkotást, fel fogsz gyorsulni vele. Mikor azt veszed észre, hogy gyorsabban jutnak eszedbe a mondatok, mint ahogy le tudnád írni őket, már élőben sem lesz gondod :).
2018. máj. 1. 10:04
 2/3 anonim ***** válasza:

"kis híján anyanyelvi szinten tudok angolul, csak nem tudok beszélni"

That word, I do not think it means what you think it means.

Gyakrolni kell, beszélj magadban különböző témákról, és keress embereket a neten, akikkel tudsz beszélgetni.

2018. máj. 1. 13:11
 3/3 A kérdező kommentje:

Nagyon is jól tudom, hogy mit jelent az a kifejezés :) Idézted valahonnan, vagy magadtól bonyolítottad ennyire túl? :D

Több hivatalos, amúgy papírt adó felmérés szerint is anyanyelvi szinten vagyok, anno a tanárom is csak legyintgetett, amiért a brit angol helyett amerikait használtam az ezredik kérése ellenére is, mert amúgy hiba nem volt benne.

Egyszerűen az önbizalomhiányommal képtelen vagyok megküzdeni élőszóban. Egész kölyökkoromban angolul néztem a Cartoon Network-öt, azért ragadt rám már valami akkoriban is. Később még többet foglalkoztam idegen nyelvű dolgokkal. Sosem tanultam, jött magától. Talán ezért sem merek makogni, mert nem bízom a nyelvtanomban :D

Köszi a tippeket, lehet megpróbálom, bár magyarul is utálok chatelni meg fórumozni, nem biztos, hogy sikerrel járok ilyesmivel. Aztán lehet előbb-utóbb magamtól is kinyílok végre, mert most rengeteget fogok utazni, jó lenne nem elveszni közben :)

2018. máj. 1. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!