Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az FC Bayern München egyes...

Az FC Bayern München egyes szám vagy többes szám?

Figyelt kérdés

Úgy értem, pl. die Bayern haben ein Tor geschossen vagy Bayern hat ein Tor geschossen?

vagy mindkettő helyes? azt hiszem mindkét formában hallottam már, de nem tudom eldönteni.

köszi!

2018. ápr. 17. 23:55
 1/1 anonim ***** válasza:

Bayern ugye jelent Bajorországot is névelő nélkül. tehát, ugye az E/3

die Bayern a bajorok, töbes szám, és nyelvtanilag ezért haben, hiába tudjuk, hogy kikre gondolunk, mint gyűjtőnév.

Bayern München E/3 , hiszen A cspat. az a csapat. gyűjtőnév.

olyasmi mint pL. Familie Müller. A Müller család. ugye mondanánk, hogy ők, de csak azért mert ŐK et foglalja egybe, teszi családdá, azaz E/3. Die Familie Müller ist groß.

szval, mindkettő helyes nyelvtanilag , végül is

egyébként, keress német online újságokat, és keress rá pl a FC Bayern Münchenre. és látni fogod, hogy mikor, és hogy írják:

[link]

"Der FC Bayern München hat im Pokalhalbfinale auch die Hürde Bayer Leverkusen souverän genommen und einmal mehr das Endspiel in Berlin erreicht."

"Bayern München hat sich problemlos gegen Borussia Mönchengladbach durchgesetzt."

2018. ápr. 18. 03:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!