9 éve tanulok németet de mégsem értem meg ha németül beszélnek. Hogy fejlesszem?
Gondolom a német RTL-en is van hasonló minimum...
A nemet feliratot kulon toltsd le hozza.
Aztan idovel azt is elhagyhatod. Nem nagyon fogod eleinte erteni, de ne add fel! Nezd, annak ellenere, hogy nem nagyon erted, meg fogod erteni idovel, szerintem olyan 4-5 film utan mar a mondando minimum felet erteni fogod.
Semmilyen német adótok nincs?
Ezért érdemes "keríteni", valahogy megoldani, szerintem!
"Próbáltam már német filmet nézni de 5 perc után megunom"
Dupla hiba. Az egyik hiba, hogy egyből filmmel kezded, ami a legnehezebb. Rádióműsorral és előadásokkal kellene kezdeni, a film, ami sokkal nehezebb, csak később kellene hogy következzen, amikor pl. egy rádióműsorból már minden szót megértesz. A másik hiba, hogy ha 5 perc múlva abbahagyod, az nem jó semmire. Ha hallgatnád fél órán át, fülelve, megpróbálva elkapni minden szót, az már fejlesztené a tudásodat, és 20-30 óra ilyen (amúgy elég kimerítő) gyakorlás már érezhetően javítaná a beszédértésedet. Kezdd a rádió hírműsoraival és tudományos előadásaival, folytasd az aktuális beszélgetős műsorokkal és rádiójátékokkkal, aztán pedig a filmmel, ami már a beszédértés igen magas fokát képviseli. És a valódi németek (pl. falusi parasztok) beszédének értése csak ennél sokkal később kezdődik, mert az egy még sokkal magasabb szint.
Itt lehet kezdeni:
www.dradio.de
Felirattal pedig ne nézz filmet, mert időpocsékolás (csak a feliratot fogod olvasni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!