Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » The nobility (aristocracy)...

The nobility (aristocracy) was the highest level of feudal society beneath the monarch, with the power and legal privileges commensurate with their landed title or family crest. Mit jelent ez a mondat?

Figyelt kérdés
2018. febr. 23. 16:53
 1/6 Rick Mave ***** válasza:
93%
A feudális társadalom legfelsőbb rétege az uralkodó mögött a nemesség (arisztokrácia) volt, amelynek a hatalma és törvényes privilégiumai arányban álltak a nekik adományozott földbirtokosi címmel, vagy a családi címerükkel (értsd: családi címerrel kifejezett rangjukkal).
2018. febr. 24. 11:44
 2/6 chtt ***** válasza:
100%
alatt, de amúgy tökéletes :)
2018. febr. 24. 12:17
 3/6 Rick Mave ***** válasza:
100%
Természetesen tudom, hogy a "beneath" az "alatt". De nekem magyarul inkább az "uralkodó mögött" tünt jobb megfogalmazásnak ebben az esetben (társadalmi rang). De ez az én szubjektív megközelítésem, lehet hogy mégis az "alatt" a jobb. Hiába, hiányzik a rutin a magyarra fordításban (alapvetően német és angol között fordítok).
2018. febr. 24. 15:02
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2018. febr. 24. 16:39
 5/6 chtt ***** válasza:
100%
Nono, Rick Mave, csak semmi hiányzik... nagyon jól fordítottad, meg is emeltem a kalpagom, amikor elolvastam. Én pl. hiába értettem, nem volt annyi lelki erőm (tehetségem? :D), hogy értelmes mondatot alkossak belőle, pedig állítólag töritanár is volnék (de azt erősen titkolom:). A feudális társadalom-hűbéri lánc miatt mondanám mindenképp alattnak. :)
2018. febr. 25. 19:26
 6/6 Rick Mave ***** válasza:
100%
Köszönöm az elismerést. I'm flattered.
2018. febr. 26. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!