The nobility (aristocracy) was the highest level of feudal society beneath the monarch, with the power and legal privileges commensurate with their landed title or family crest. Mit jelent ez a mondat?
Figyelt kérdés
2018. febr. 23. 16:53
1/6 Rick Mave válasza:
A feudális társadalom legfelsőbb rétege az uralkodó mögött a nemesség (arisztokrácia) volt, amelynek a hatalma és törvényes privilégiumai arányban álltak a nekik adományozott földbirtokosi címmel, vagy a családi címerükkel (értsd: családi címerrel kifejezett rangjukkal).
3/6 Rick Mave válasza:
Természetesen tudom, hogy a "beneath" az "alatt". De nekem magyarul inkább az "uralkodó mögött" tünt jobb megfogalmazásnak ebben az esetben (társadalmi rang). De ez az én szubjektív megközelítésem, lehet hogy mégis az "alatt" a jobb. Hiába, hiányzik a rutin a magyarra fordításban (alapvetően német és angol között fordítok).
4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2018. febr. 24. 16:39
5/6 chtt válasza:
Nono, Rick Mave, csak semmi hiányzik... nagyon jól fordítottad, meg is emeltem a kalpagom, amikor elolvastam. Én pl. hiába értettem, nem volt annyi lelki erőm (tehetségem? :D), hogy értelmes mondatot alkossak belőle, pedig állítólag töritanár is volnék (de azt erősen titkolom:). A feudális társadalom-hűbéri lánc miatt mondanám mindenképp alattnak. :)
6/6 Rick Mave válasza:
Köszönöm az elismerést. I'm flattered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!