Milyen Katalónia nyelvi helyzete?
Most jöttem haza Barcelonába és több mindenen is meglepődtem a nyelvhasználatot illetően.
Először is: megdöbbenve tapasztaltam, hogy katalánul minden ki van írva, spanyolul korántsem minden. Egyértelműen a katalán tűnt az elsődleges nyelvnek. Oké, érthető, hiszen Katalóniában van, de mégiscsak Spanyolország része (egyelőre még).
Viszont úgy tűnt számomra, hogy a spanyolt beszélt nyelvként inkább használják a hétköznapokban az emberek egymás között.
Kicsit féltem spanyolul beszélni a jelenkor eseményei (katalán függetlenségi mozgalom) miatt, de mindenki készségesen segített így is.
Hogyan kell elképzelni ezt az egészet Katalóniában? Mit használnak inkább? Meg lehet élni Barcelonában csak spanyoltudással vagy csak katalántudással? Vagy mindenki beszéli mindkét nyelvet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!