Melyik szomszédos ország nyelvét a legérdemesebb tanulni?
Gazdasági szempontból egyikkel sem érsz sokat, tanulj inkább oroszul!
Emberi szempontból mindegyik köszöni szépen, hogy megtanulod a nyelvüket, és szeretnél közelebbről megismerkedni velük.
Egyetértek az előttem szólókkal, németen kívül arra törekedj, hogy az angolod legyen minél magasabb szintű, ha nincs semmi célod a környező országokban.
Vedd figyelembe azt is, hogy azt a szintet, aminek a határon túli (vagy onnét származó) magyarok (jó esetben legalábbis) birtokában vannak, te legföljebb olyan áldozatok árán érheted el, amit egyértelműen nem ér meg az adott nyelv. Tehát ha egy álláshoz román, szlovák, szerb nyelvtudás szükségeltetik, pusztán eme kompetenciád alapján valószínűleg nem leszel versenyképes velük szemben.
Van némi személyes tapasztalatom a témában, tanultam románul - bár visítva rá lehet fogni, hogy a határ közelében élek (Nyíregyháza). Eljutottam egy A2-B1 körüli szintre, román boltosokkal elboldogulok, haveri beszélgetéseket le tudok folytatni, de ennyi elég is számomra. Ettől több energiát számomra nem ér meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!