Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik szomszédos ország...

Melyik szomszédos ország nyelvét a legérdemesebb tanulni?

Figyelt kérdés
A németet kivéve melyik lehet a leghasznosabb nyelv, ha valaki nem a határ közelében él?
2017. dec. 17. 15:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Én kizárólag az angolomat fejlesztem, annak látom értelmét. De ha pl te Horvátban szeretnél élni/dolgozni célirányosan, akkor nyilván azt kellene tanulni.
2017. dec. 17. 15:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Gazdasági szempontok alapján Ausztriáét, ha minél több népet szeretnél megérteni, akkor horvátul vagy szerbül - azzal elboldogulsz Szlovéniától Macedóniáig rengeteg országban.
2017. dec. 17. 16:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Magyarul az a kérdés, hogy románul vagy szlávul tanulj-e. Azt azért tegyük tisztába, hogy a szláv nyelvek rendkívül közel állnak egymáshoz, tehát ha egyet tanulsz - tudtodon kívül - tanulódik a többi is vele. Nem annyira életbevágó eldönteni melyiket tanulod, bármikor átképzed magad bármelyik másikra egy gyorstalpalóval. (És azért az orosznak keleten még van jelentősége, nyugaton meg az angol úgyis kiszorított minden mást.) Az újlatin nyelvek viszont már nem annyira közeliek, szóval egy román után kezdheted a franciát szinte a nulláról. (Egyébként a román sokkal kellemesebb nyelv, a szláv főleg a nyelvtanát tekintve hát nem egy élmény a nyelvtanuló számára.)
2017. dec. 17. 19:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Gazdasági szempontból egyikkel sem érsz sokat, tanulj inkább oroszul!

Emberi szempontból mindegyik köszöni szépen, hogy megtanulod a nyelvüket, és szeretnél közelebbről megismerkedni velük.

2017. dec. 17. 19:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal, németen kívül arra törekedj, hogy az angolod legyen minél magasabb szintű, ha nincs semmi célod a környező országokban.

Vedd figyelembe azt is, hogy azt a szintet, aminek a határon túli (vagy onnét származó) magyarok (jó esetben legalábbis) birtokában vannak, te legföljebb olyan áldozatok árán érheted el, amit egyértelműen nem ér meg az adott nyelv. Tehát ha egy álláshoz román, szlovák, szerb nyelvtudás szükségeltetik, pusztán eme kompetenciád alapján valószínűleg nem leszel versenyképes velük szemben.

Van némi személyes tapasztalatom a témában, tanultam románul - bár visítva rá lehet fogni, hogy a határ közelében élek (Nyíregyháza). Eljutottam egy A2-B1 körüli szintre, román boltosokkal elboldogulok, haveri beszélgetéseket le tudok folytatni, de ennyi elég is számomra. Ettől több energiát számomra nem ér meg.

2017. dec. 17. 19:41
 6/6 anonim ***** válasza:
A Roman? Minek? Angol, nemet melle csak az orosz hianyzik meg.
2017. dec. 18. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!