Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent az, hogy 'je ne...

Mit jelent az, hogy 'je ne sais quoi'?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:
26%
Nem tudom, nem tudom mi
2010. jún. 2. 18:45
 2/6 anonim ***** válasza:
71%
nem tudom mit, nem tudom mi
2010. jún. 2. 18:47
 3/6 anonim válasza:
100%
azt jelenti 'valami'
2010. jún. 2. 19:18
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
azt jelenti "nem tudom mi(csoda)". ha angolul tanulsz és azért kérdezel rá a franciára, tehát ha pl. ezt egy angol szövegkörnyezetben hallottad, amerikaiak néha mondják azt valakire, valamire, hogy van benne egy "certain je ne sais quoi" vagyis egy bizonyos megfoghataltan valami ("nem is tudom mi" ebben az esetben kb. a jelentése), egy tulajdonság ami miatt olyan amilyen.
2010. jún. 5. 13:52
 5/6 anonim válasza:
100%
de egy laza emberre is használják, aki egy kicsit il s'en fout du monde. szóval hogy olyan lazán vesz mindent, hogy mittudomén mit csinálok..
2012. máj. 16. 19:42
 6/6 anonim válasza:
100%

A fáma szerint Napoleont kérdezték, hogy mit talál Josephine-ben vonzónak, erre válaszolta: "Je ne sais quoi" - mármint, hogy "van benne valami kis izé..." a mondat értelmét nézve.

...vagy ahogy a Gyalog galoppban mondja a herceg: "Az a különös, rendkívüli valami..."

2014. jún. 23. 19:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!