Hogyan tanuljak meg magamtól norvégül?
Nekem nagyon tetszik a norvég nyelv és nagyon szeretném megtanulni, az alap szavakat, kifejezéseket már tudom de a nyelvtanhoz nemtudom hogy kezdjek hozzá.Légyszi segítsetek.
Esetleg van olyan oldal ahol lehet beszélni norvégekkel?
Duolingo pl, ha tudsz angolul.
Mondattanulásra: [link]
Első Válaszadó: köszönöm az infót, ez nagyon jó ötlet, én is utána nézek :)
Kérdező: Itthon is tehetsz a dolog érdekében, hogyha szeretnél még indulás előtt kicsit felkészülni. Én mikor egy nyelvet elkezdek tanulni, akkor a Gál Ottó féle Kreatív nyelvtanuló anyagokkal szoktam kezdeni. Ebből megtanulni nem fogsz, de nagyon stabil alapot ad egészen gyorsan a későbbiekhez - ebből van norvég is.
Ezután érdemes valamilyen olyan tankönyvet találni, ami nyelvtant és szóanyagot is ad (van egy 30-40 éves tankönyvcsalád - XY nyelvkönyv tanfolyamok és magántanulók számára, ami az én kedvencem személy szerint, ebbél tanultam spanyolul és oroszul is - norvég azt hiszem ebből nincs). A norvégról nem tudom, de a scéd nyelv erősen tonális (vagyis a szavakon belüli hangmagasságváltozás a jellemző), ezért javaslok valami olyan könyvet, aminek hanganyaga is van.
Ezzel párhuzamosan el lehet kezdeni szépirodalmat olvasni, 1500-2000 szóval már egészen jól fog menni (a kreatív olyan 1000-1200 szót ad stabilan), bár kezdetben nehéz lesz. Javaslom a Skandináv krimik sorozatból Jo Nesbø könyveit, ő norvég, lehet olvasni eredetiben - kezdetben ha nehéz lehet mellé a magyar fordítást is forgatni. Nekem személy szerint a Harry Potter sorozat jött be erre a célra, mert az szinte minden nyelven létezik, most olvasom a harmadik nyelven.
Ha van kérdésed írj nyugodtan PM-et, van még pár apróság, amit eddig nem fejtettem ki, de az már marginális a többihez képest.
Úristen már most rengeteget segítettél
Köszönöm❤
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!