Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan tanuljak meg magamtól...

Hogyan tanuljak meg magamtól norvégül?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon tetszik a norvég nyelv és nagyon szeretném megtanulni, az alap szavakat, kifejezéseket már tudom de a nyelvtanhoz nemtudom hogy kezdjek hozzá.Légyszi segítsetek.

Esetleg van olyan oldal ahol lehet beszélni norvégekkel?

2017. okt. 11. 21:10
 1/5 anonim válasza:
63%
Egy megoldás: próbálj meg eljutni Norvégiába.Nem tudom hallotál-e már az EVS programról . Röviden annyi hogy önkéntes vagy bármely Europai(vagy eu-s?) orszagba , es ingyen van a szallasod, a kajad, es kapsz meg valamennyi koltopenzt is. Egy eletre szolo lehetoseg mind tanulasban es elmeny szempontjabol is. Az egyetlen feltetel 18.életév . a felső korhatárt nemtudom. A program időtartama változó . Van 1 hónapos , és 1 éves is. A nyelvet megtanulod annyi idő alatt az fix. És jó érdekeltségi köröd van. Engem is érdekel és valamennyit tudok is, csak finnül. Tervezem,hogy ki is megyek. Nagyon szimpatikus,barátságos ország.jó viszonyok,jó munka, és nem beszélve a finn oktatási rendszerről. A táj is szép a kultúra is tetszik. Na igen az időjárás más dolog... De kibírható szerintem,nem vészes annyira. Nyáron van 20 fok, akár 25 is. Nézz utána az EVS-nek. Ja és még valami, próbálj szervezkedni ismerősökkel aki jártas ezügyben hogy szóljon ha van lehetőség, mert nem mindig,minden helyre könnyű találni. Hajrá;)
2017. okt. 11. 21:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Duolingo pl, ha tudsz angolul.

Mondattanulásra: [link]

2017. okt. 11. 21:58
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm❤Még várnom kell pár évet de addig is lehet szervezkedni
2017. okt. 11. 22:02
 4/5 tumazewu ***** válasza:

Első Válaszadó: köszönöm az infót, ez nagyon jó ötlet, én is utána nézek :)

Kérdező: Itthon is tehetsz a dolog érdekében, hogyha szeretnél még indulás előtt kicsit felkészülni. Én mikor egy nyelvet elkezdek tanulni, akkor a Gál Ottó féle Kreatív nyelvtanuló anyagokkal szoktam kezdeni. Ebből megtanulni nem fogsz, de nagyon stabil alapot ad egészen gyorsan a későbbiekhez - ebből van norvég is.

Ezután érdemes valamilyen olyan tankönyvet találni, ami nyelvtant és szóanyagot is ad (van egy 30-40 éves tankönyvcsalád - XY nyelvkönyv tanfolyamok és magántanulók számára, ami az én kedvencem személy szerint, ebbél tanultam spanyolul és oroszul is - norvég azt hiszem ebből nincs). A norvégról nem tudom, de a scéd nyelv erősen tonális (vagyis a szavakon belüli hangmagasságváltozás a jellemző), ezért javaslok valami olyan könyvet, aminek hanganyaga is van.

Ezzel párhuzamosan el lehet kezdeni szépirodalmat olvasni, 1500-2000 szóval már egészen jól fog menni (a kreatív olyan 1000-1200 szót ad stabilan), bár kezdetben nehéz lesz. Javaslom a Skandináv krimik sorozatból Jo Nesbø könyveit, ő norvég, lehet olvasni eredetiben - kezdetben ha nehéz lehet mellé a magyar fordítást is forgatni. Nekem személy szerint a Harry Potter sorozat jött be erre a célra, mert az szinte minden nyelven létezik, most olvasom a harmadik nyelven.

Ha van kérdésed írj nyugodtan PM-et, van még pár apróság, amit eddig nem fejtettem ki, de az már marginális a többihez képest.

2017. okt. 12. 15:01
 5/5 A kérdező kommentje:

Úristen már most rengeteget segítettél

Köszönöm❤

2017. okt. 13. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!