Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A faiskola nem fura név?

A faiskola nem fura név?

Figyelt kérdés

Szerintem elég fura, hogy ez a neve, tök nem illik oda.

Még a fanevelde, fahízlalda, fafuttató is jobb lenne.

Ennyi erővel lehetne faakadémia is.

Hogy alakult ki ez a név?

2017. okt. 2. 22:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Amit te írtál, abból kettőnek a világon semmi értelme szerintem. A faiskolával nincs gond, sok szó sokkal furább a magyarban...

A fanevelde aranyos lenne, szerintem ezért is iskola, mert nevelgetik a fákat, s ami a gyerekeknek iskola, az a fáknak ez, de ez kósza tipp s én sose találtam volna ki olyan szót, hogy faiskola... De így, hogy létezik, már nem zavar.

2017. okt. 2. 23:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A faiskolában nem hizlalják a fákat és nem is futtatják őket. Nevelik őket, mint az iskolában a gyerekeket. Az akadémia már sokkal magasabb szint!

Egyébként miért pont ebbe a kifejezésbe kötöttél bele? Sok olyan szó van, amelynek sokkal indokoltabb a miértje, például: fejhallgató, vécépapír, stb.

2017. okt. 2. 23:09
 3/7 Szabó Szabolcs 73 ***** válasza:

A fejhallgató fejre rakható hallgató készülék a vécépapír pedig vécén használandó papír törlőkendő röviden.

Ezekben mi a furcsa ?

2017. okt. 3. 00:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is tök fura, hiszen az iskolába tanulni járnak a gyerekek. A fák meg sem járni nem tudnak, sem tanulni.

A fanevelde jobb lenne.

2017. okt. 3. 11:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Attól "iskola", mert ott ugyanaz történik, mint egy ember iskolában. Csak persze az ember iskolában emberül kell tevékenykedni, a faiskolában pedig fául. Mindkettő célja, hogy életképes felnőtt legyen az ifjoncból.
2017. okt. 3. 12:10
 6/7 anonim ***** válasza:
A nevelde, mint a neve is mutatja, neveli az ott lévőket. Illemre, viselkedésre, tevékenységre. Fánál nincs illem, viselkedés. A fánál az a fontos, hogy életképtelen csemetéből életképes felnőtt legyen. Mint az iskolában.
2017. okt. 3. 12:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Pont úgy vannak ott sorban a kis fák, mint tanteremben a kisemberek. Szerintem nem rossz hasonlat. És azért iskola, mert sokkal mindennapibb szó, mint az akadémia meg hasonlók.
2017. okt. 3. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!