A faiskola nem fura név?
Szerintem elég fura, hogy ez a neve, tök nem illik oda.
Még a fanevelde, fahízlalda, fafuttató is jobb lenne.
Ennyi erővel lehetne faakadémia is.
Hogy alakult ki ez a név?
Amit te írtál, abból kettőnek a világon semmi értelme szerintem. A faiskolával nincs gond, sok szó sokkal furább a magyarban...
A fanevelde aranyos lenne, szerintem ezért is iskola, mert nevelgetik a fákat, s ami a gyerekeknek iskola, az a fáknak ez, de ez kósza tipp s én sose találtam volna ki olyan szót, hogy faiskola... De így, hogy létezik, már nem zavar.
A faiskolában nem hizlalják a fákat és nem is futtatják őket. Nevelik őket, mint az iskolában a gyerekeket. Az akadémia már sokkal magasabb szint!
Egyébként miért pont ebbe a kifejezésbe kötöttél bele? Sok olyan szó van, amelynek sokkal indokoltabb a miértje, például: fejhallgató, vécépapír, stb.
A fejhallgató fejre rakható hallgató készülék a vécépapír pedig vécén használandó papír törlőkendő röviden.
Ezekben mi a furcsa ?
Szerintem is tök fura, hiszen az iskolába tanulni járnak a gyerekek. A fák meg sem járni nem tudnak, sem tanulni.
A fanevelde jobb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!