Mi a különbség a will és a would között?
egészen pontosan a 'habitual actions' esetén.
az angol könyvemben az egyik feladatban válaszolni kellett egy kijelentésre, a will vagy a would használatával. a megoldásokkal így néz ki háron mondat:
1,The teacher confiscated my phone. ->Well, you will keep texting in class.
2,I'm freezing.-> Well, you will refuse to wear a coat.
3,Joe was expelled from his last school. -> Well, he would keep misbehaving in class.
nem értem, hogy most mi is a különbség. Eleinte úgy próbáltam megérteni, hogy a will-t akkor használjuk amikor most történt meg a szokásnak a következménye, would-ot pedig amikor már régen történt a szokás és annak a következménye is. viszont ennek ellentmond az első mondat, ahol én a would-ot használtam volna.
akkor most hogy is van ez?
Biztos, hogy helyesk ezek a megoldások? Az első a rossz szokás (állandóan SMSezik óra közben) a MÚLTBAN tipikus esete, tehát would.
Az én véleményem szerint az egyetlen lényegi különbség, hogy a will a jelen és jövőben is fennálló szokást jelöl, a would pedig múltat.
If there is a chance to watch a football game, she will take it.
If there is a chance to watch a football game, she always takes it.
She used to wake up at 10, now she sleeps until 11.
She would wake up at 10, now she sleeps until 11.
I'm sorry that I hit him, but he wouldn't stop bothering me.
I'm sorry that I hit him, but he kept bothering me.
I'm sorry that I hit him, but he bothered me non-stop.
A 2, ugyan nem olyan helyzet, ahol én ezt a formulát használnám, de ha már muszáj, akkor helyes a will. Az első viszont helytelen, itt a would lenne értelmes.
köszönöm a segítséget, főleg az utolsó válaszoló: nagyon szép kifejetett magyarázatot adtál, köszi!:)
az a furcsa hogy ráadásul az első volt a megadott példa a könyvben. (a többinek is elvileg jónak kéne lenni, a megoldókulcsból néztem ki.) viszont akkor az biztos hogy az első tényleg nem tűnik jónak!:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!