A Vents d'est - Keleti szél: Ballada az éneklő tengerhez Vol.1 albumának első száma (Dansa de l'ors) milyen nyelvű?
Köszi, nem is számítottam már válaszra!
Hát, szerintem irodalmi francia semmiképpen, de mivel Montanaro (ő az aki az egész projekt mögött áll) provánszi, valószínűbb hogy provanszál nyelven van. A cím (Dansa de l'ors) alapján ez lehet, de nem igazán ismerem ezt a nyelvet, és egyetlen szót sem sikerült kivenni belőle ami francia, északolasz, vagy akár katalán alapon ismerős lenne, ezért nem vagyok biztos benne.
Az is bezavar még, hogy az énekesnő viszont török, ezért gondoltam a törökre is, de azzal sem sikerült azonosítani (törökül nem tudok, de sok török zenét hallgattam már, megismerem, ha törökül énekelnek vagy beszélnek).
Kedves Kérdező!
Amennyiben még aktuális a kérdés: a dal törökül van, eredeti címe Batum türküsü. Nem egy az egyben ugyanaz a szövegek sorrendje, mint a belinkelt dalban, de a dallam és a szöveg is megegyezik bizonyos fokig.
Nagyon köszönöm, erre már tényleg nem számítottam, hogy egyszer választ kapok!
Az énekesnő miatt gondoltam a törökre, de nem voltam benne biztos, mert annyira nem hasonlít az általam ismert török dalokra. Bár meghallgattam már jópár török folk és folk-rock albumot, azért még hiányosak az ismereteim...
Külön köszönöm a linkelt szöveget, mindig is kíváncsi voltam a dal szövegére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!