Oroszul mennyire könnyen vagy gyorsan lehet megtanulni az angolhoz képest?
Az orosz a nehezebb. Komoly ragozás rendszer van; hímnem nőnem semleges-nemű főnevekkel és ott vannak az igék befejezett és folyamatos alakjai (meg kell tanulni őket külön-külön).
A cirill betűket is meg kell tanulni...
Hogy mennyi idő? Csak rajtad múlik. Ha zseni vagy fél év.
Nekem az angol középfok kb. másfél év volt.
Az orosz szerintem lenne 3 év (ha most kezdeném)
Meg azon is múlik hogy kitől hol tanulod . Mert ha kiköltözöl Moszkvába akkor nyilván gyorsabb de az alapokat már ahhoz is kell tudni.
A nyelvtanulás "könnyűsége" és gyorsasága nagyban függ az egyéni képességektől, motivációtól, érdeklődéstől. Tehát nem lehet objektíven megmondani, hogy mennyi idő. Csak az nyilvánvaló, hogy minél több energiát és figyelmet fordítasz rá, annál rövidebb az idő.
Magas szinten szerintem ugyanolyan nehéz megtanulni bármelyik nyelvet. Alapfok-középfok közelébe eljutni - ott már vannak különbségek. Az angol ilyen szempontból jó, kezdő szinten elég könnyű tanulni. Az orosz nehezebb kezdő szinten is. Egy új abc-t kell megtanulni és megszokni, nem könnyű a kiejtés, nagy szerepe van a szóhangsúlynak, sok ragozási táblázatot kell bevágni, a befejezett/befejezetlen igeszemlélet helyes használata nem egyszerű, hogy csak a legszembetűnőbb nehézségeket említsem.
Ennek ellenére persze, ha megvan a kellő elszántság, érdeklődés és motiváció, lehet vele jól haladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!