Hogyan érthetem meg az angolt?
Sok olvasás. Olvass könyveket eredetiben. És ne fordítsd magyarra magadban, az úgy nem jó. "Lásd" amit olvasol, mintha az anyanyelved lenne, az egész mondatot próbáld elcsípni egyben, ne csak az egyes szavakat. Először nehéz, de bele lehet jönni.
Persze ehhez kell már egy aránylag jó szókincs, én olvasással szedtem fel az angolt. És ne légy gátlásos, ha nem érted jól, ismételtesd meg a beszélgető partnerrel amit mondott, soha ne hagyd rá udvariasságból, abból csak félreértés lesz.
"Tudom mit jelentenek külön külön a szavak amit mondanak de nem tudom fejben összerakni hogy mit akarhat."
Lehet, hogy a mondatfűzést kell gyakorolnod - grammatikailag hogyan áll össze az egész, hogyan befolyásolják a főnéven és igén kívüli szófajok (mint a prepozíciók) a jelentést. Mi történik a mondattal, ha egy apró részletet megváltoztatsz? Megváltozik a jelentése? Értelmetlenné válik?
"igaz nem anyanyelviekkel kell beszélnem hanem kínaiakkal"
Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy az ő akcentusa vagy hibás nyelvtana lehet a probléma.
3 hét? Sssssz, na az necces lesz (igen,ereszt a fejem). Ennyi idő alatt még az alapszókincs se igen sajátítható el :S :S :S
Hát...sok szerencsét, Kérdező...y'gonna NEED it!!!
Ilyet tudod kik szoktak terjeszteni? A villámangolos idióták, akik kergetik a jutalékukat. Egy szó nem igaz ebből, ne dőlj be neki.
Hogy honnét tudom? Onnan, hogy 25 éve tanulom az angolt, napi szinten használom, és még MINDIG nem tudok mindent. Akkor majd 3 hónap alatt ők...hahaha, mese-mese-meskete...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!