Ebben a német mondatban miért "der" szerepel, mikor a Welt névelője a "die"? Die Nummer eins, der Welt sind wir.
"der Welt sind wir" A világ a miénk.
Részesesetben: die-ből der lesz..talán azért :D bár hülye vagyok a némethez,szóval csak találgatás
Igen, kedves Kérdező... A világ legjobbjai vagyunk. A világ egyes számúai vagyunk. A világon mi vagyunk a legjobbak.
És valóban nem kell vessző.
Vesszőt - ilyetén formán - a Relativsatz-ban használunk:
Der Mann, der einen schwarzen Hund hat, ist mein Nachbar. A férfi, akinek fekete kutyája van, a szomszédom.
Mondtam, hogy nem megy. Azért gáz, mert itt élek, de akikkel mindennap beszélnem kell (munka miatt) azokkal angolul folyik, vagy magyarul.
Mondjuk azzal nyugtat jó pár német,hog, hogy nem kell aggódnom, ők se tudják a nyelvtant.. (A helyesírásuk is szörnyű)
#7 Köszi a választ! Sejtettem, hogy keverem valamivel. :D
#8 Nem baj az, szerintem sokkal nehezebb a német, mint az angol. Ettől függetlenül nagyon szeretnék legalább középszinten megtanulni németül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!