Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Görögország neve görögül mit...

Cristo kérdése:

Görögország neve görögül mit jelent?

Figyelt kérdés

Valamikor tudtam meg hallottam, bár nem sokszor, és interneten is keresgéltem (talán nem elég kitartóan), de ott semmit nem mondtak, hogy görögül a neve szó szerint ez meg az.

Úgy tudom, hogy valami nap földe, vagy nap országa, nem tudom pontosan, de ugye a héliumot (mint kémiai elemet) is a napról nevezték el.

Szóval aki tudja, kérem írja le, max ha tud egy kis sztorit is hozzá, hogy miért, érdekelne. :3 :) Köszönöm előre is.

2017. júl. 14. 11:40
 1/2 A kérdező kommentje:
Jaj, azt nem írtam oda, hogy konkrétan a "Hellász"-ra gondolok, vagy görögül Ἑλλάς (esetleg: Ελλάδα, de ez kicsit eltér).
2017. júl. 14. 11:42
 2/2 anonim ***** válasza:
Ellada is synthetic word two words ΕΛ means earth,place and ΛΑΔΑ means light in other words the place of light
2017. júl. 14. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!