Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Sürgős! A franciát vagy az...

Sürgős! A franciát vagy az oroszt jobb/érdemesebb tanulni?

Figyelt kérdés
Az angol mellett tanulnom kell 2. idegen nyelvet a gimiben. Irodalmi-drámaira fogok járni Szentesre. Lajosmizsén lakom egyébként. Rendező, szinész v író szeretnék lenni.
2017. jún. 23. 18:02
 1/3 anonim válasza:
34%
Hát..szerintem egyikkel se mész sokra de akkor már inkább a francia.
2017. jún. 23. 18:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Oroszt tudom ajánlani. Mivel Oroszország tényleg jobban teljesít (gazdaságilag) ezért az hasznosabb. Meg a posztszovjet országokban elterjedtebb, mint az angol
2017. jún. 23. 21:20
 3/3 Vree ***** válasza:

Mit szeretsz jobban, az orosz vagy a francia drámákat? Azt tanulj, ami a jövődhöz hasznos.

Nekem lövésem sincs, hogy agy lajosmizsei színész/rendező/írónak mitől lenne hasznos akér az egyik, akár a másik.

Ilyesmikért szoktak nyelvet tanulni:

- valamilyen téma, szakterület az adott országban nagyon fut (vagy futott), a fontos irodalom nagy része azon a nyelven érhető el eredetiben.

- ott akarsz dolgozni, mert tetszik neked a hely stb. Mondjuk a te szakmádban több lehetség van ott, vagy az éghajlat miatt, stb.

- szimpatikus az ottani kultúra és emberek, többet meg akarsz róluk tudni. Mondjuk szívesen dolgoznál Mo.-n élő közösségeikkel is.

- ottani illetőségű cégek vannak Mo.-n és elvárás annak a nyelvnek az ismerete is.

- fordító/tolmács/diplomata akarsz lenni az adott nyelvvel

Ilyesmik...Nekem komolyan lövésem sincs, hogy a te jövődhöz hogyan kapcsolódik bármilyen nyelv is.

Ha valami, akkor inkább valami helyi kisebbség nyelve tűnne nekem hasznosnak...:D

A francia ugye Fr.o. és Kanada nyelve, orosszal meg jó vagy egész Észak-Ázsiában. De nem látom a kapcsolódási pontodat ezekkel a régiókkal.

2017. jún. 26. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!