Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen nyelvet tanulsz, és...

Milyen nyelvet tanulsz, és milyen szinten vagy belőlük? Milyen nyelvet tanulnál még szívesen?

Figyelt kérdés
2017. jún. 11. 13:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Német C2, angol B1, orosz A2
2017. jún. 11. 14:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Most eppen semmilyet, csak ami a napi nyelvhasznalatbol ram ragad. Törökül es angolul beszelek, mindkettobol folyekony, tarsalgasi szinten. B2-C1 koze tudnam beloni. A kovetkezo nyelvem valoszinuleg a cseh vagy a portugal lesz.
2017. jún. 11. 17:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem beszélek idegen nyelveket -hacsak nem macskául :P-, csak angolt, alapfokon.

Viszont érdekel a nyelvészet, általában a világ nyelvei, legalábbis a nyelvi kultúra, és a hangzókészlet, mivel muzikális vagyok. De ez csak amolyan amatőr rajongás.

Szerintem nincs különösebb nyelvérzékem. Hacsak nem a nyelvek dallama, ritmusa, amire jó értelemben érzékeny vagyok, és hajlamos vagyok az apróbb eltéréseket , akcentusokat különválasztani.

Írok magyarul verseket, ebben is az érzelmeim és gondolataim kifejeződésének egyik fő eszköze a ritmus, és a dallam.

Érdekel a japán nyelv, de nem vagyok motivált tanulni intenzíven, hanem csak úgy hobbiból, ahogy esik, úgy puffan alapon. Se racionális értelme nincs intenzíven tanulnom, se nem akarom magamra erőltetni intenzíven, mert minek.

Egyszerűen csak imádom a japán nyelv dallamát, és ragadnak rám japán szavak, néha, ha kedvem szottyan, tanulgatok kezdő japán nyelvtant.

Japánul tehát nem tudok, angolul meg konyhanyelven megértetem magam, és ha leereszkedik a beszelő partner a szintemre, akkor megértem az angolját. Ennyi. Meg alapfokú tudásommal úgy-ahogy kiszótározva el tudok olvasni nem túl bonyolult angol szövegeket.

Néha viszont noszogatom-toszogatom magam az angolom fejlesztésére, de hát az angol amolyan unalmas nyelv számomra. Nem zavar, de nem is rajongok az angolért.

2017. jún. 11. 22:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Ja, azt nem írtam, mit tanulnék szívesen... Körülményfüggő: pl sok koreai venne körül, akkor koreait, mert a világon a legegyedibb hangzókészletük van, durvanehéz. Sokan azt hiszik, jó a kiejtésük koreaiul, ebből szokott kalamajka lenni, amikor azt hiszi, megdicsérte a koreai ruháját, a koreai meg azt hallja ki kb, hogy "fos vagy!".

Tehát koreait tanulni akkor van értelme, ha lennének bennszülött koreai emberek a közelemben. Több is. Mivel egy-két ember nem garancia, hogy egy illető közelében marad. Elköltözhet, balesetet szenvedhet, neadjisten...

Tök más kérdés, hogy a koreai írás a legkönnyebbek közé tartozik a világon, ráadásul logikus is, ellentétben a latin betűkkel.

A japán viszont kiejtve, és beszédértés tekintetében nagyon könnyű egy magyar ajkúnak, viszont a világ legkomplexebb, és legnagyobb mennyiséggel bíró írásrendszerével rendelkezik a japán nyelv. Sajnos...

De a japán nyelv dallamát tehát imádom, viszont lomhán tanulgatom, cél nélkül. Ellenben ha volna japántanárom, meg volna célom vele, akkor intenzíven tanulnám. De jelenleg semmi motivációm, hogy hajtsam magam japánnal.

Egy európainak letelepedni Japánban igen nehéz, és még nehezebb tartósan kint maradni.

Ráadásul semmi vágyam Japánba élni...

Eggyel több ok, hogy intenzíven NE tanuljak japánt.

Más dolgokat tanulok intenzíven, de azok

nem nyelvek.

A spanyol szép nyelv, a szerb-horvát nyelvek is szépek. De ezekre meg végképp semmi motivációm.

2017. jún. 11. 22:23
 5/8 anonim ***** válasza:

- Mi a kedvenc színed?

- Zöld!

- Nulla pont!!

:)))))

2017. jún. 12. 15:34
 6/8 anonim válasza:
Németből felsőfokú nyelvvizsgám van. Spanyolt tanulnék még.
2017. jún. 13. 06:19
 7/8 Pandi1986 válasza:
Angol, olasz felsofok, cseh eros kozephalado, ez jelenleg is folyamatban. Meg nemetul szeretnek, oktoberben kezdem kb, majd hobbybol svedul. Egyelore ennyi, de habaz elet olyan helyre sodor, ahol nem ertem a helyi nyelvet, akkor az lesz az elso helyen :)
2017. jún. 15. 08:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Angol felsőfok. Előző évben elkezdtem spanyolt tanulni mert úgy gondolom hogy ezzel a két nyelvvel a világ elég nagy részét le tudom fedni. Ezen kívül nekem tetszik ennek a nyelvnek a hangulata.
2017. jún. 15. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!