A cigányoknál miért szokás úgy beszélni hogy, raki, mondi, csináli, pakoli, (rakja, mondja, csinálja, pakolja) stb?
Figyelt kérdés
Nem mind beszél így de csak tőlük hallottam inkább.2017. máj. 4. 08:10
1/3 anonim válasza:
AZ lehet hogy primivség , de azért nagyon sok fiatal csak röviditve tud kényeskedni.
Vok, höri, sztem.
Itt olvasgass és meglátod a "primitiveket".
2/3 anonim válasza:
2
Írásban én is szoktam néha rövidíteni, mert fárasztó pötyögni. Ezek, amiket írtál, általános és elfogadott rövidítések.
De olyan, hogy "csináli" meg "pakoli", olyan nincsen, és nem is lesz.
3/3 anonim válasza:
Ez eredendően nem cigány szokás, hanem észak-magyarországi tájszólás, pl. Nógrád egyes falvaiban.
Mostanra a fehérek már eléggé leszoktak róla, főleg a fiatalok már egyáltalán nem beszélnek így, de a cigányok mindig is jobban ragaszkodtak a hagyományokhoz, vagy mondjuk úgy, nehezebben vették át a modern szokásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!