Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angol ABC-ben melyek a...

Az angol ABC-ben melyek a zöngés, és melyek a zöngétlen betűk?

Figyelt kérdés
Mind a magánhangzókra, mind a mássalhangzókra kíváncsi vagyok.
2016. dec. 29. 07:57
 1/10 anonim ***** válasza:
2016. dec. 29. 09:05
 2/10 anonim ***** válasza:
65%

A zöngétlen magánhangzókra vonatkozó kérdésed alapján elnyerted a

...............NAP LEGHÜLYÉBB KÉRDEZŐJE...............

kitüntető címet!

Fogadd őszinte gratulációmat!

2016. dec. 29. 09:43
 3/10 A kérdező kommentje:
Jólvan korán volt még! tegnap este olvastam egy angol szöveget, ahol a magánhangzókról és a zöngés mássalhangzókról volt szó. Ezért kevertem bele véletlenül a magánhangzókat is. De nyilván a magánhangzók zöngések. Amúgy egész éjjel nem aludtam (ahogy kb. más se), tehát ne is csodálkozz, ha hülyeségeket fogok beszélni a mai nap.
2016. dec. 29. 13:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Első, köszi a linket. Annyi még, hogy vannak betűk, amik mintha görögül lennének. Na azokat milyen angol ABC-beli nyelvhez lehetne hasonlítani.
2016. dec. 29. 13:58
 5/10 A kérdező kommentje:
Hülyeséget írtam, most jöttem rá. Hiszen csak mássalhangzókra lehet értelmezni a zöngésséget és zöngétlenséget.
2016. dec. 29. 14:01
 6/10 A kérdező kommentje:
Tudna még valaki írni ezzel kapcsolatban egy-két dolgot?
2016. dec. 30. 22:57
 7/10 anonim ***** válasza:
Mit írjunk még? Nézd meg a wikipédiát, ahol elmagyarázzák, mi a zöngésség szabálya, plusz a kérdés az volt, melyek a zöngés hangok, azt belinkeltem.
2016. dec. 30. 23:13
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen, de én betűkre lettem volna kíváncsi.
2016. dec. 31. 00:19
 9/10 A kérdező kommentje:
Hogy az angol ABC 26 betűje közül melyek a zöngés és melyek a zöngétlen betűk.
2016. dec. 31. 00:20
 10/10 anonim ***** válasza:

A betűk nem zöngések, csak a hangok! A táblázatban a hangok szerepelnek. B, m...

Amik furán néznek ki, azok a d, th, j, ts hangok (mert fonetkiusan vannak írva). A többi megegyezik a latin ABC betűivel.

2016. dec. 31. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!