Mercedes Benz, piszok egyszerű Janis Joplin szerint Mörszédíz Benz?
Figyelt kérdés
Vajon helyes lenne Mirszédez Bönz, vagy Merszídöz Bénz, ha én leírom azt a szót, hogy kellamancsiodáretvisztogeron, elolvasom, legfeljebb nem értem, de betű betűt követ nem kell gondolkodnom hogy e ő é vagy í az a bizonyos "e" betű#Mercedes-Benz #mörszédíz benz
2016. dec. 27. 15:00
3/6 anonim válasza:
Mi bajod van??? Tudod az angolok, amerikaiak "mörszédöz"-nek ejtik, mi meg mercédesznek. Ezért lehet, hogy Janis Joplin a Mercedes Benz című számában így ejti....
4/6 A kérdező kommentje:
Nincs semmi bajom, csak szeretném megérteni, hogy egy betűt hogy lehet négyféleképpen értelmezni egy kifejezésben. Azt még értem, hogy Schillaci az Skilacsi, vagy Mascherano az Maszkeráno, hogy Kleinheisler-t s-el, vagy sz-el kell ejteni.
Gondoltam, valaki érti mire gondolok és választ tud esetleg adni, vagy a Cavendist miért Kevendisnek kell ejteni a-e
2016. dec. 28. 14:15
5/6 A kérdező kommentje:
Ja és magyar vagyok, egyedül a németet beszélem alapszinten, és a nevemben is van sch
2016. dec. 28. 14:19
6/6 anonim válasza:
Hallgasd meg, hogy ejtik a székelyek azt a szót, hogy "emberek" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!