Az hogy japán szakon mit csinálnak? Lent
Szoval az van, hogy igaz, még csak 6.-os vagyok, de szeretnék Japán szakra menni. Az a helyzet, hogy nem magyarországon élek. Szóval azt mondom(nem tudok mást irni mert nem szabad itt xdd), hogy fejtsd ki azt, hogy mire való a japán szak.
Figyeljetek, tudom, hogy ez elég hülyén hangzik, de ne legyenek ilyen kommenteket, hogy: ha nem tudod mi az a japán szak, akkor minek gondolkodsz ezen?
Ez nekem elég fontos lenne. Előre is köszönöm
12/l
hát én angol szakos voltam.
oda úgy mentünk, hogy elég jól tudtunk már angolul.
tanultunk nyelvészetet, részletesen, és nem csak angolt, hanem egyetemest (neurolingvisztikát, szociolingvisztikát, stb.)
mivel tanári szak volt, pszichológiát, nevelés- oktatástudományt, fejlődéslélektant, módszertant, elméletet és gyakorlatot.
aztán mindent az Egyesült Királyság és az USA történelméről, oktatásáról, berendezkedéséről.
egy csomó irodalmat, brit, amerikai, amerikai kisebbségi, stb.
közben voltak stílusgyakorlatok is, nyelvtanulás elmélyítése, olyan szinten, hogy mi a különbség az "összetört" különböző kifejezései közt, melyik jelenti,hogy darabokra, melyik ketté, melyik szilánkokra...
A fenti link akkor lehet hasznos, ha Magyarországon szeretnél japán szak(irány)ra menni. Ha külföldön akarsz tanulni, akkor célszerűbb lenne az adott ország képzéseiről tájékozódni.
Szia! Én japán szakos vagyok.
A képzés nyelvi része nagyon pocsék, szinte semmit sem tanítanak. Ha gondolod, akkor kifejtem bővebben... Viszont a Károlin nagyon jó a köztörténet és társadalomtörténet specializáció! A japán történelmet, társadalomtörténetet nagyon jól megtanítják. Ez a két (20+30) kredites specializáció van, aminek van is értelme, illetve a fordítói, de ez azoknak ajánlott, akik már első évben is nagyon jók voltak.
Két éves a posztod, akkor voltál 12, most 14 éves :D hát nem tudom, hogy mennyire éri meg erre a szakra jelentkezned, érettségi után, mert egyáltalán nem piacképes ez a szak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!