A "megbaculok" mennyire használt szó?
Figyelt kérdés
én itt Debrecenben sose hallottam, egy dunántúli ismerősöm meg folyton használja
gondolom tájszó lehet, de ott az annyira használt, vagy csak ő szereti ezt a szót?
2016. nov. 11. 18:52
1/12 anonim válasza:
Ez nem tájszó, ez az ő saját kitalációja. El sem tudom képzelni, hogy mit jelenthet.
3/12 anonim válasza:
Én sem ismerem, abszolút lövésem sincs mit jelenthet..
4/12 anonim válasza:
Jelentése: megbolondulok. Akkor használatos amikor már annyira kivagy hogy úgy érzed kb hogy hülye vagy.
És van ilyen szó. Szivesen...
5/12 anonim válasza:
Szinonimája a megtoculok szónak.
6/12 chtt válasza:
a gugli 13 találatot ad rá, szóval ha arrafelé szeretik is használni, annyira nem terjedhetett el
7/12 anonim válasza:
A baratom sokszor használja, igy átvettem ennis.
Kb. Meghulyultel (ha túl sok már az agyának a baromságom)
8/12 anonim válasza:
Ma is tanultam valamit... Debrecenben 9 évig tanultam, ott valóban nem volt ilyen :D De a Dunántúlon sem, ahol most élek. Nagyon szűk körben használhatják még.
9/12 anonim válasza:
Hallottam már, ritkán használják a Dunántúlon (Szombathely).
10/12 anonim válasza:
Sosem hallottam; nem is tudom, mit jelent. (Budapest)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!