14 évesen gondoltam azt kérem karácsonyra vagy szülinapomra hogy had menjek ki Amerikába a nyáriszünet 3 hónapjára. Kb mennyi pénzt kell belefektetni egy ilyen "bevetésbe"?
Konkrét tanácsot nem tudok adni, de egyáltalán nem kérdeztél hülyeséget.
Próbáld meg felvenni a kapcsolatot olyanokkal, akik voltak kint, googlezd ki magadnak a cserediák-oldalakat (az angol nyelvűeket is!), beszélj a tanáraiddal, stb.
Szia, én voltam cserediák USA-ban fél évig.
Ami a pénzt illeti ebben nagy a szórás.
Van ugye a repjegy (ez adott, nézd meg, de keleti part kb 250ezer). Aztán van a közvetítő cég költsége, az megint meg kell nézni van aki $500 dollárt van aki $2500 dollárt kér. beteg biztosítás, szintén sok fajta van.
Ezután jön az, hogy a szálláson felül mi van benne az ellátásban. Nekünk pl a kajánkat már mi álltuk, de ez a kisebbik költség volt.
És persze zsebpénz is kell az egyéb dolgokra, ami szűkebb esetben is nem árt ha 50dollár/hét. Nem várható el hogy mindent a hostok fizetnek.
Nekünk volt olyan lehetőség, hogy végezhetünk kint diák munkát, na de én idősebben mentem ki. Az a pénz jól jött, abból utaztunk belföldön.
Szóval itt ezekre pontos választ nem lehet adni. A költségek a közvetítő cégtől függenek majd (amivel én mentem nem létezik már). Amúgy nem könnyű kijutni, szóval nagyon ne éld bele magad elsőre, de vannak más országok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!