Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent a "Sieg Heil" és a...

Mit jelent a "Sieg Heil" és a "Heil Hitler" magyarul?

Figyelt kérdés

Egy ideje foglalkoztat hogy mit is jelenthet pontosan ez a két kifejezés,az őszi szünet előtt az utolsó óra után pont szembe jött velem a német tanár a folyosón és gyorsan gondoltam hogy megkérdezem tőle, de az meg olyan szinten félreértette/rosszul fogadta a kérdést hogy azt nehéz lenne leírni.. elkezdett a folyosón kiabálni velem hogy hogy képzelek ilyet kérdezni mert a nácik milyen gonoszak voltak és nem kell velük foglalkozni meg ilyenek.. csodálom hogy az igazgató nem jött ki az irodájából...

Később jutott eszembe hogy egyszer történelem órára ő jött be és mindennek lehordta Hitlert Mussolinit és az összes olyan embert aki valamilyen fasiszta vonással rendelkezett..

És így mivel tanártól nem tudtam meg hogy mit jelent gondoltam megkérdezem itt hogy mit is jelent ez a két kifejezés.

2016. nov. 3. 01:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Heil = éljen

Sieg = győzelem

Hitler = Hitler

Tehát: Sieg heil = éljen a győzelem (igen, ez így furán hangzik, de tényleg kb. ennyit jelent, vagy szabadon fordítva lehetne így mondani: "a győzelemre!")

Heil Hitler = Éljen Hitler

2016. nov. 3. 02:16
 2/4 anonim ***** válasza:
94%
A tanárod egy idióta, történelmet nem így kell tanítani.
2016. nov. 3. 12:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Szomorú, hogy ilyen tanárok taníthatnak.
2016. nov. 9. 10:32
 4/4 anonim válasza:
Akkor a tanárod szart se tud Hitlerről...
2017. nov. 16. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!