Hol találok az interneten ékírás szótárt?
Figyelt kérdés
Újasszír/újbabiloni ékírás szótár érdekel. Elsősorban nem kiejtés szerinti(ilyen sok van), hanem ahol a szavak ékírással is meg vannak jelenítve. A közvetítő nyelv (magyar, angol, német, francia,...) mindegy.2016. szept. 3. 13:57
1/5 anonim válasza:
Nézz szét az angol nyelvű wikin. Ha máshol nem is, de külső hivatkozásban vagy lábjegyzetben biztos lesz valami. Ha ott nem adnak meg, akkor valószínűleg nincs is ilyen. De hangsúlyozom, hogy az angol wikit nézd.
2/5 anonim válasza:
szerintem nincs ilyen, mert az ékírás jellegéből fakadóan nem alkalmas erre. Ha egy szót mondjuk le lehet írni ötféleképpen, akkor öt helyre vennéd fel a szótárba?
Amúgy mi érdekelne? Hátha tudok segíteni.
3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
zöld kéz mindkettőnek.
Átfogó szótárt valóban nem találtam, de az angol wiki-n a cikk végi utalásokban találtam pár linket, melyek alatt van néhány szó ékírással is megjelenítve.
A második hozzászóló említi, hogy az ékírás sajátossága nem ad lehetőséget egy ilyen szószedet elkészítésére. Kár :(
Érdekes lenne találni olyan szótárt, melybe egyszerűen csak beírjuk, hogy ház, vagy város, vagy csónak, stb és kidobja sumer vagy újasszír/babiloni ékírással is. :)
2016. szept. 4. 13:10
4/5 anonim válasza:
Ha nem nagyon sok, amire szükséged van, akkor szerintem tudok segíteni. Különben szerintem nincs akkor nagy igény erre, mint amennyi munka lenne egy ilyet megcsinálni.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Lehet, hogy majd élek a lehetőséggel.
2016. szept. 11. 22:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!