Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A francia és angol nyelv...

A francia és angol nyelv közül melyiknek könnyebb a kiejtése?

Figyelt kérdés
2016. aug. 30. 22:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, gondolom tanulás szempontjából, nekünk az angol könnyebb.
2016. aug. 30. 23:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is az angol sokkal könnyebb
2016. aug. 30. 23:10
 3/6 anonim ***** válasza:
72%
Attól függ. Van ismerősöm, aki alapból raccsol, neki a francia így egyszerű. Az orrhangok is elsajátíthatók. Szerintem egyik sem könnyű egy magyar anyanyelvűnek. Én mindkét nyelvet jól beszélem, magyar vagyok, de franciák már hittek anyanyelvűnek, míg angolok nem. Szerintem az angol hanglejtés távolabb áll a magyartól, mint a francia.
2016. aug. 30. 23:22
 4/6 anonim ***** válasza:
76%
egyértelműen angol, már csak azért is mert mindenhol azt hallod
2016. aug. 30. 23:38
 5/6 anonim ***** válasza:
76%

Egyiknek sem könnyű magyarként. A franciában ugyan kevesebb olyan hang van, ami a magyarban nem használatos, de ott vannak az orrhangok, a raccsolás, a szavak egymáshoz fűzése, szóvégi hangok ki- vagy nem kiejtése (pl. a "vous" ejtése alapból [vu], de a "vous êtes"-ben [vuz]).

Az angolban meg gyakorlatilag nincs olyan magánhangzó, ami létezne a magyarban is, nagyon más a R hangjuk, el kell sajátítani a W ill. TH által jelölt hangokat, a kettőshangzókat, a szavak eltérő hangsúlyozását, meg kell különböztetni pl. a hot és a hut vagy a bad és a bed szavak kiejtését...

Mindkét listát lehetne még folytatni (pl. hanglejtéssel). Ha magas szinten szeretnéd beszélni valamelyiket, akkor hasonló nehézségűnek mondanám mindkettőt, csak másban rejlik a nehézség – az meg egyén függő, hogy kinek mi fekszik jobban.

Ha meg alapszinten szeretnél csak pötyörészni valamelyik nyelven, akkor meg tökmindegy. De az tény, hogy az angolhoz sokkal több online segítséget találsz.

2016. aug. 31. 08:54
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a francia a könnyebb, jobban rá tudok állni, de azért, mert régebb óta tanultam. Az angolban vannak annyira értelmetlen jelenségek, hogy mondjuk a "put" az "put", a "but" viszont "bát". Most ez nyilván egyszerű példa volt, de rengeteg ilyen van, hogy teljesen ugyanazt egyik szóban így, a másikban meg úgy kell ejteni. De ettől függetlenül szerintem a legtöbb embernek az angol kiejtés a könnyebb, a franciába sokaknak beletörik a nyelvük. De lehet, hogy csak azért, mert általában az angol mindenhol az első idegen nyelv, a francia pedig második, tehát kevesebbet foglalkoznak vele/kevesebb ideje tanulják, mint az angolt.
2016. szept. 3. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!