Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy van németül a következő...

Hogy van németül a következő mondat? Lehet többet fogjuk látni egymást mert végre elköltözünk Stuttgartba.

Figyelt kérdés
2016. ápr. 21. 16:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Wir sehen uns villeicht öffter , weil ziehen wir uns nach Stuttgart.

(Nem vagyok olyan jo nemetes , itt kint tanultam szval nem tokeletes) a vegre azt jelenti =endlich de nem bizti h a weil utan kell jojjon, ezert nem irtam be.

2016. ápr. 22. 10:12
 2/7 Rick Mave ***** válasza:
100%

>> Wir werden uns möglicherweise öfter sehen, weil wir endlich nach Stuttgart umziehen.

Lehet persze máshogy így mondani, pl. ha az ember nagyobb eufóriával szokott kifejezni dolgokat, akkor:

>> Endlich ist es soweit! Wir ziehen nach Stuttgart um und dadurch werden wir uns möglicherweise öfter sehen können.

2016. ápr. 22. 10:53
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2016. ápr. 22. 16:02
 4/7 Rick Mave ***** válasza:
64%

Egyébként az első válasz (#1) helyesen:

>> Wir sehen uns vielleicht öfter, weil wir endlich nach Stuttgart ziehen.

2016. ápr. 22. 17:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Koszi a javitast, en itt tanultam meg nemetul.:) csak gondoltam probalok segiteni..hatha mas nem jon erre.

Viszont a vielleicht szot veletlenul irtam el.:)

2016. ápr. 22. 23:33
 6/7 Rick Mave ***** válasza:
100%

Néha mindenki elüt, vagy kihagy betűket, én is, ez nem igazán hiba. Hiba inkább a szórend volt, meg a "wir ziehen uns" (költözni valahova az csak "ziehen").

Amúgy én mindenkit értékelek, aki vette (veszi) a fáradságot és tanul, függetlenül attól, hogy milyen szintre jut(ott).

2016. ápr. 22. 23:51
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat még nekem is sikerült is elirni egy szót de ígyis megértette egyböl akinek szántam :)
2016. ápr. 23. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!