Koreaiul szeretnék megtanulni. Hogyan kezdjek hozzá, és milyen tanácsokat tudtok adni kifejezetten ezzel a nyelvvel kapcsolatban?
Már több nyelven tudok, de eddig csak latin nyelveket tanultam. Hogyan kezdjek a korai nyelvtanuláshoz?
És azt szeretném még megtudni, hogy a japán nyelv mennyiben tér el, vagy hasonlít a koreaihoz. Könnyen található az egyik, ha már a másikat jól ismerjük?
A japán nyelv egészen más tészta, ez már a hangzásából meg az írásrendszerből is nyilvánvaló.
Javaslom, hogy a koreai írásjelekkel/írásrendszerrel kezdd. Minden nyelv tanulásánál az az első dolog, hogy helyesen tudd olvasni az írást...
Koreai nyelv teljesen az alapoktól. Sajnos angol nyelvű.
A könyv első fele részletesen tárgyalja a koreai írásrendszert, a másik fele néhány alapvető nyelvtani szerkezetet és kifejezést tanít meg.
Nem tudok koreaiul, és csak beleolvasgattam a könyve, így nem tudom, hogy mennyire hatékony.
Remélem, segíthettem, és remélem működik a link:
Elméletileg létezik egy magyar-koreai nyelvkönyv. Osváth Gábor tanár úr könyve. Az ELTE Jegyzetboltjában vettem olyan 3 éve. Csak sajnos akkor még nem adtak a feladatokhoz megoldást. Most látom már van.
Létezik Koreai-Magyar és Magyar-Koreai szótár is.
Én a Koreai Kulturális Központon keresztül vettem meg. Érdemes megkérdezni, hátha megint lehet kapni.
Ráadásul a KKK-nál van nyelvtanfolyam is. Sokkal olcsóbban, mint máshol.
A kérdés japános részére válaszolva:
Nyelvtanilag sokat segíthet a japán ha már tudsz valamennyit, mert nagyon sokban hasonlítanak nyelvtanilag. Nyelvtanon kívül más téren nem igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!