Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Naponta hány új szót kellene...

Naponta hány új szót kellene megtanulnia egy kezdőnek?

Figyelt kérdés

2016. febr. 13. 16:09
 1/7 Clark Kent.. ***** válasza:
10
2016. febr. 13. 17:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyire gyorsan akar haladni, illetve milyen körülmények közt tanul. Ha valaki önerőből tanul otthon, a napi 10 nem reális. Ha intenzíven, nyelvi környezetben van, akkor már működhet.
2016. febr. 13. 17:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Én is 10-re gondoltam, mert lusta vagyok és az úgy tartható. Iskola mellett kezdeném el, mert nagyon lemaradtam (és nem csak a szavakban )
2016. febr. 13. 17:15
 4/7 Clark Kent.. ***** válasza:

"Ha valaki önerőből tanul otthon, a napi 10 nem reális."

Miért nem reális, mennyi lenne az? :D

2016. febr. 13. 17:20
 5/7 anonim ***** válasza:
53%

Persze, tőlem bárki elhitetheti magával, hogy TÉNYLEG megtanulta azt a 10 szót, engem nem zavar. Aztán kiderül, menyire valós az a szókincsbeli bővülés, és mi marad meg belőle hónapok múlva.

Nyelvtanárként én attól még szkeptikus vagyok.

2016. febr. 13. 17:23
 6/7 Clark Kent.. ***** válasza:

Kedves nyelvtanár,

Akkor mégis hogy kellene csinálni? Fizessen be mindenki egy tanárhoz?

A 10 szóból is megmaradnak dolgok, ha az új szavak mellett a régieket is folyamatosan ismétli.

De árulj már egy profi módszert, végül is ezért tanultál. Hogy kell nyelvet tanulni?

2016. febr. 13. 17:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem meg önállóan tanulva is reális a 10, tekintve, hogy az elején egyszerű szavakat tanul az ember (apa, anya, utca, szék, kanál stb., nem kell a használatukhoz sok magyarázat). Persze az időt a havi 300 szó megtanulására meg folyamatos ismétlésére azért rendesen rá kell szánni.

Később, amikor már bonyolultabb és sokrétű kontextus ismeretét igénylő szavakat kell tanulni (pl. megtilt, bejelent, korlátozás stb. idegen nyelvű megfelelői), akkor már tényleg nagyon megerőltető lehet a napi 10 szó.

2016. febr. 14. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!