Hogyan mutatkozzak be angolul, hogy ez ne történjen meg
újra?
Figyelt kérdés
Egy nagyon kis ideig Angliában életem. Mihály a nevem, gondoltam biztosan majd oroszosan Mihail nak fogják mondani, azért az eléggé ismert. Erre Mihéli, Májhéli, Miléj. És hasonló variációk. Mondhatom nem igazán tetszett. Csak mondjam, hogy just call me Mike vagy ilyesmi? Jövőben tervezek totálisan kiköltözni Amerikába. Lassan gondolkodnék a név váltáson is, mert instant mindenki Májhélizne.
Egyik ismerősömet Leventének hívják, és úgy mutatkozik be hogy Lee.
2015. dec. 4. 00:43
2/6 anonim válasza:
Hát szerintem attól függ. A nevedről ne mondj le, de ha valami nagyon hivatalos személynek kell bemutatkozni, jó mondjuk főnöknek önéletrajz megy, ő úgy is rá fog kérdezni, hogy hogy szólíthat; de mondjuk valami bankban pl be kell diktálni a neved, akkor betűzd le nekik szerintem. Szerintem a neved az totál hozzád tartozik. De mondjuk amúgy hogyha egy lánnyal találkozol a szórakozóhelyen, akkor neki nyugodtan mondhatod szerintem, hogy hívjon Mike-nak. Egyszerűsítés kedvéért, habár úgy azzal a névvel meg tökre egyedi lehetnél, szóval lehet, hogy pont a Mihállyal keltenéd fel valakinek az érdeklődését, mert mások számára olyan szokatlan.
2015. dec. 4. 01:00
3/6 anonim válasza:
Nekem a májhéli nagyon tetszik. Szerintem változtasd meg arra. :D
A Mihail nem oroszosan, hanem franciás. Azokat meg az angolok utálják.
2015. dec. 4. 06:27
4/6 anonim válasza:
Ha nem leírva látták a neved, hanem bemutatkozás (hallás) után, akkor normálisan kellett volna, hogy kiejtsék. Azért a Mihály név nem annyira bonyolult egy angol anyanyelvűnek. Összerakja mondjuk a "me" meg a "hi" szót és nagyjából már meg is van a kiejtés.
2015. dec. 4. 18:04
5/6 A kérdező kommentje:
Csak egy ember kérdezte meg hogy hívjon, a munkahelyen ugye jelenléti ív volt. Szóval olvasták. Aztán mikor odajöttek, hogy
-hé nem akarsz túlórát?
-mondom persze
-nagyszerű mi a neved?
Na és ilyenkor volt hogy na mi a szart mondjak a Májhéli rohadtul nem tetszett, elővettem az igazolványom és megmutattam. Nem tudom nekem ez annyira nőiesen hangzik. Maga a héli kissé zavaró. De majd meglátjuk mit hoz a jövő. Biztos fog még borsot törni az orrom alá.
2015. dec. 6. 22:37
6/6 anonim válasza:
2.vagyok, szerintem akkor mondd úgy esetleg, hogy
Miháli -rövid á-val vagy
Miháli úgy, hogy kicsit á-és e közötti hang legyen az á helyén vagy kicsit ö-betűsen is lehet, ilyen Mihöli. De az inkább ö meg e egyben:):)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!