Mit jelent a sorvi és a topis szlengben? (LENT BŐVEBBEN)
Ezt a szöveget kellene átírni hétköznapi nyelvbe, de vannak szavak, amiket sehol sem találok (a fent említetteket). Berakom a szöveget, hátha a szövegkörnyezet segít.
- Merhát, tudja, elcsúsztam. Már harmadik éve güriztem a sorviban, amikor Kati mellém került. Belevaló csaj volt a Kati, állati elegáns. Fűtötte az agyamat, hogy az olyan klassz bigére, mint én, harap az ürge. Én persze rühelltem, hogy topis vagyok. Egyszer fiatal az ember - nem igaz? - Egy kocsis fej, az kéne neked - mondta a Kati -, tud is egyet világoskék Opel Rekorddal. - Csak hallottam, begerjedtem. Óne zsinór, mondtam, hogy hozza. - Kétszer is megszervezte, almás lett. Már azt hittem hadova az egész. Aztán jött a Kati, hogy nagy dajdaj lesz, letöprünk egy éjszakát. - Halálfrankó? - kérdeztem, mert akkor már sokszor átrázott. - Halálfrankó - mondta Kati. Úgy is lett. Világi nagyot ittunk. - A kocsis fej nem sokat vakerolt, mindjárt lesmárolt. - Ne törődj semmivel, van lóvé, megyünk a Balatonra. Mentünk is. A harmadik nap szagot fogtam - már késő volt. Elkaptak a hekusok. Nyavalyát volt kocsis fej. Lopta. Engem is kihallgattak. - Ami végleg beadta a kulcsot, az üzembe is elmentek. A többit tudja, itt vagyok, visznek a tanyára, még örülhetek, hogy a sitit elkerültem."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!