Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent az a szó, hogy felár?

Mit jelent az a szó, hogy felár?

Figyelt kérdés
2015. okt. 10. 22:24
 1/9 anonim ***** válasza:
2015. okt. 10. 22:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Azt jelenti, hogy egy adott árnál magasabb áron. Megveszel valamit és drágábban sikerül eladnod, akkor felárral adtad el.
2015. okt. 10. 22:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Az már a felárnak egy speciális esete, amit a belinkelt oldal ír, amikor a felárral plusz szolgáltatás jár. Mondjuk a jobb minőség az h..lye példa a részükről, mert az normális, hogy a jobb az alpahelyzetből drágább. De az felár, hogy az üdítő a boltban 200 Ft, az éjjel nappaliban 300 Ft, a repülőn meg 500 Ft.
2015. okt. 10. 22:42
 4/9 anonim ***** válasza:

Pl vonatoknál a gyorsvonati pótjegy, helyjegy.

Extra szolgáltatás, esetleg autóvásárlásnál az extrát.

Az alap ár feletti összeg.

2015. okt. 10. 23:07
 5/9 A kérdező kommentje:
És ha egy szettben benne van valami plusz s drágábban adják, tehát nem jobb, hanem több, arra mondhatjuk azt, hogy plusz felárért benne van az a több?
2015. okt. 11. 08:10
 6/9 anonim ***** válasza:

Egy szett meghatározott tételeket tartalmaz, tehát abban nem lehet plusz. Legfeljebb a szett mellé vehetsz/eladhatsz még egy másik tételt, aminek plusz ára van.

A felár egy jól meghatározott áru/szolgáltatás többletára az eredetihez képest.

2015. okt. 11. 09:41
 7/9 A kérdező kommentje:
ugy értettem, hogy a vásárlás tárgyában van benne a szett tartalmán kivül valami plussz
2015. okt. 11. 15:56
 8/9 anonim ***** válasza:
A felár abszolút vagy relatív értékkel (az eredeti ár x%-ában) meghatározott tétel, amely bizonyos feltételek teljesülése esetén növeli az eredeti árat. Jellemzően a vevő egyedi kívánalmai, tulajdonságai miatt szükséges a felszámítása a vele történő üzletkötéssel járó többletköltségek és/vagy kockázatok vállalásának kompenzálása érdekében.
2015. okt. 11. 22:38
 9/9 anonim válasza:
Ha például egy kisteherautóhoz tartozik a jobb oldali tolóajtó és szeretnék egy bal oldalit hozzá venni kapok csak felárral kapom meg a bal oldali tolóajtót,ilyen esetben az autót is drágábban tudom eladni vagy maximum annyiért amennyit én fizettem az egész autóért? Mert létezik olyan kisteherautó amit eleve már jobb és bal oldali tolóajtóval lehet kapni.
2018. jún. 22. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!