Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvet érdemes elkezde...

Melyik nyelvet érdemes elkezdeni otthon, egyedül, hobbi szinten?

Figyelt kérdés
Jövő évtől lenne lehetőségem második nyelvként tanulni heti 4 órában, ha megtetszik a nyelv. Ezekre gondoltam: spanyol, német, orosz, francia.

2015. okt. 10. 10:24
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Meg kellene próbálnod egy picit elképzelni magad a jövőben, vajon melyik nyelvre lehet szükséged, melyikkel juthatsz szakmailag vagy/és életszínvonalban előnyhöz. A német nagyon hasznos, magam is azt tanultam az angollal párhuzamosan és jelenleg több éve Németországban élek. Az élettársam is német:) Így hozta a sors. Ugyanakkor most spanyolozom. El tudom képzelni, hogy pár év múlva dél felé vegyem az irányt, és hogy addig is sokat fogok arrafelé nyaralgatni, és ezzel nem vagyok ám egyedül. Nagyon sok német ajkú vándorol ki Mallorcára például, semmi spanyol nyelvtudás nélkül sajnos, vannak is nehézségeik, a többségük mégsem jönne vissza. Az ok: A klíma:) A napsütés. A tenger. Itt Németországban egy évben mondjuk 3-4 hónap nyári meleg, az év nagy részében meg szürke, esős.:( Hát remélem tudtam segíteni ezzel a kis történettel:D Még annyit, hogy a japán max. hobbinak jó szerintem. Egy csomó embert ismerek, aki tanulgatott már japánul, maradtak is azon a szinten. Ha nem arra készülsz vele, hogy konkrétan Japánban élj meg tolmácskodj akkor szerintem felesleges..
2016. jan. 15. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!