Hogy van németül, hogy "Egy kicsi narancs"?
Figyelt kérdés
Csak mert szavanként össze tudnám rakni szótárral, csak névelő meg egyeztetés meg ilyenek nem mennének, tekintve, hogy nem tudok németül. :D Szóval légyszi segítsetek.2010. márc. 14. 13:39
1/10 anonim válasza:
ein wenig Orange
Ez mindennel így van, nemtől függetlenül - ein wenig vagy ein bisschen, és a főnév szótári alakban, névelő nélkül.
2/10 anonim válasza:
eine kleine Orange
eine kleine Apfelsine
Mindegy, válaszd azt, amelyik szimpatikusabb.
Üdvözlettel: Suzana Guoth
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, asszem az "eine kleine Orange"-t fogom használni, az jobban hangzik szerintem.
2010. márc. 14. 13:56
5/10 anonim válasza:
A "wenig Orange" nem jó.
Először is, mert az nem "kicsi", hanem "kevés".
Másodszor az "Orange" helyett "Orangen" lenne jó.
Tehát: "ein wenig Orangen" vagy "ein wenig Apfelsinen".
De nem ez volt a kérdés, hanem "kicsi narancs", ami a méretére vonatkozó kérdés, nem a mennyiségre.
Üdvözlettel: Suzana Guoth
6/10 anonim válasza:
attól függ milyen értelemben szeretnéd használni. szerintem ha egy darab kissebb narancsra érted, akkor a kleine a jobb, ha arra, amit magyarul úgy is mondhatnánk, hogy "egy kevés narancs", tehát kisebb mennyiségű, nem feltétlenül egy egész vagy egy darab, ez nem is lényeges, akkor viszont a bisschen.
7/10 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy van egy narancs, mármint egy egész gyümölcs, és akkor az a mérete alapján kicsi. :)
2010. márc. 14. 14:05
8/10 anonim válasza:
akkor egyértelmű, hogy "eine kleine Orange".
Üdvözlet: Suzana G.
9/10 anonim válasza:
az ein bisschen körülbelül ezt jelenti: egy kis Pl. Kérsz egy kis narancsot? Igen. Nimmst du ein bisschen Orange. Ja. De csak ebben az értelemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!