Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Egy más anyanyelvű gyerek 10...

Egy más anyanyelvű gyerek 10 év alatt meg tudna tanulni magyarul?

Figyelt kérdés
Bocsánat ha hülyeséget írok csak még laikus vagyok de elkezdtek érdekelni a nyelvek és csak úgy kíváncsiságból kérdem hogy például egy angol anyanyelvű gyerek ha 9 éves korában elkezdené tanulni a magyart valamilyen okból kifolyólag 19 éves korára menyire tudná? Teljesen, félig nagyából vagy rosszul? Tudom hogy ez egyéntől is függ de csak úgy általánosságban.

2015. szept. 2. 15:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
A lányok mért tanulnának meg előbb?
2015. szept. 10. 20:36
 12/17 anonim ***** válasza:
A lányok könnyebben tanulnak eleve, nyelveket meg főleg.
2015. szept. 10. 20:50
 13/17 A kérdező kommentje:
De mért csak nem okosabbak vagy mert hamarabb érnek vagy az agyuknak a tanulásért felelős része jobban működik vagy mért?:D
2015. szept. 11. 16:22
 14/17 anonim ***** válasza:
Egyszerűen így van. A lányok, a nők verbálisabbak, alkalmazkodóképesebbek úgy általában.
2015. szept. 11. 16:26
 15/17 A kérdező kommentje:
Aha értem, kár mi fiúk is lehetnénk alkalmazkodóképesebbek:)
2015. szept. 11. 20:13
 16/17 anonim ***** válasza:

"Köszönöm szépen látom ti szakértők vagytok:D"

Nem, az itteniek egyáltalán nem szakértők. Ez abból is látszik, hogy rögtön az első válaszok egyikében írta valaki, hogy 9 évesen már kiszakadt a nyelvtanuló korból. Ez baromság, mert akcentus nélkül nagyjából a pubertás kezdetéig, tehát 11-12 éves korig bezárólag elkezdve lehet megtanulni egy nyelvet. Több olyan példát is tudok mondani, ahol 10 évesen költözött ki egy ismerősöm angol nyelvterületre, és akcentus nélkül beszéli a nyelvet, míg az egyik ismerősöm testvére, aki már 15 éves volt, nem tudta akcentus nélkül elsajátítani, pedig kint van 20 éve. 9 éves korban még pont időben kezdi el.

A lányok meg nem mindent tanulnak meg hamarabb, de a nyelvek tanulásában nagy átlagban pont, hogy jobbak. Ennek anatómiai, biológiai okai vannak, a nők agyában több a beszédközpont, finomabb a kommunikációs eszköztáruk. (Tudom, hogy az összes feminista nekem fog esni, mert az merem mondani, hogy más a férfi agy meg a női agy, de így van). Megfigyelhető az is, hogy a kislányok előbb kezdenek el beszélni, és azonos idő alatt nagyobb szókincset sajátítanak el. A fiúknak viszont pontosabbak a térbeli képességeik azonos korban.

2015. szept. 25. 13:22
 17/17 A kérdező kommentje:
Akkor most már remélem kiokultam:D
2015. okt. 2. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!