Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyire számít az pl. :jelent...

Gallits Gábor Csaba kérdése:

Mennyire számít az pl. :jelentésileg is, ha egy angol ige -ing végződést kap?

Figyelt kérdés
Erre nagyon kíváncsi vagyok,pl.:mit jelent az,hogy living?

#angol nyelv #végződés #-ing végződés
2015. aug. 25. 18:25
 1/6 anonim válasza:
Az -ing végződés folyamatosságot jelent, vagyis az angol folyamatos jelenidő főszereplője. Nos, például van az egyszerű jelen idő, amivel általános igazságokat mondunk ,..például Én minden reggel almát eszem - I eat apple every morning. De ha ez a cselekvés pillanatában történik , akkor azt mondom I am eating apple. Tehát az ige utáni -ing végződést a cselekvés pillanatában történő eseményekkor használjuk, ilyenkor nem elfejteni a szószerkezetet , vagyis be+verb+ing, vagyis az -ing végződésű igék elé kell a lenni ige odaillő alakja, am,are,is... Tehát az ing nyakkendővel együtt jár. Szép napot neked.
2015. aug. 25. 18:41
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezek vannak tudomásom szerint:

1, folyamatos igeidőkben (be + verb +ing)

2, főnévként(főnévi igenév) /gerund/ (swimming - úszás, watching - nézés)

3, melléknévként vagy jelzős szerkezetben /present participle/ (falling - hulló, crying - síró, operating - használati)

2015. aug. 25. 19:35
 3/6 chtt ***** válasza:

de folyamatos melléknévi igenevet is jelölhet

running - futó (de! running water - folyóvíz:), standing - álló

állhat főnévként is

read: olvas - reading olvasás

nyelvtanilag állhat a folyamatos igeidőkben (nem csak a jelenben, ahogy az első válaszoló írta)

He was having a shower when she came (A pasi éppen zuhanyozott, amikor a csajszi megjöve)

határozóként

Smiling, she said, 'I hate you.'

- Gyűlöllek - mondta a lány mosolyogva.

és biztos akad még jelentése, de most csak ennyi jut eszembe

:)

2015. aug. 25. 19:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Living organism(élő organizmus)

I hate living here.(utálok itt élni)

I am living here.(Itt élek [átmenetileg,de folyamatosan])

2015. aug. 25. 19:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Ezt még,mert szerintem ez fontos:

[link]

2015. aug. 25. 19:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,egy kedves angolul anya nyelvi szinten értő és beszélő hölgy barátom kérdezte,hogy van-e nálam papír és toll vagy ceruza,amikor tőle kérdeztem ezt,de csak toll volt nálam,így gondoltam itt is utána érdeklődök :-).Egyébként az,hogy modern living mit jelent?Talán modern életet vagy modernül élni?
2015. aug. 26. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!