A "mindíg" lehet esetleg helyes?
Figyelt kérdés
Több helyen látom a "mindig" szót hosszú í-vel leírva.
Ez esetleg régies változat, vagy egyszerűen hibás hosszú í-vel?
2010. febr. 27. 20:06
1/5 anonim válasza:
ha régies változat is (nem tudom) a magyar helyesírás mai szabályai szerint nem helyes
2/5 anonim válasza:
Mindig rövid i. Sokan azért írják hosszúval, mert keveset olvasnak, és nem találkoznak írott formában e szóval.
3/5 anonim válasza:
Mindig rövid i-vel, mert az -ig rag van benne.
4/5 anonim válasza:
Én is sok helyen látom leírva így, talán azért, mert a második i-t kicsit hosszabban ejtük és azt hiszik, hogy hosszúval kell írni. Egyetértek az előttem szólóval, keveset olvasnak, azért van ez.
5/5 anonim válasza:
Igen, sajna az emberek többet beszélnek, mint amennyit olvasnak. Lassan már hivatalos tájírás is lesz a tájszólásokhoz igazodva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!