Segítség! Melyik nyelvet érdemes tanulnom? (japán, koreai, kínai, svéd)
1) japán: Nagyon tetszik a nyelv és már bele bele néztem, hogy milyen, még a kanjikat is képes lennék megtanulni, de orvos szeretnék lenni(de nem Magyarországon), Japánba viszont nem telepedhetek le, mivel semmiért sem dobnám el a magyar állampolgárságot.
2) koreai: tetszik a nyelv, könnyen olvasható mivel az "abc" gyorsan megtanulható, de gazdasága nem olyan jó, ha jól tudom.
3) kínai: A mandarin nyelvjárást sokan beszélik, így ha inkább más szeretnék lenni, jól meg tudnám értetni magam, de nem élnék Kínában, és a hanszikból rengeteg van. Viszont a nyelvtana nem olyan nehéz. DE Kína gazdaságilag nem okés.
4) svéd: Svédo.-ban jól fizetik az orvosokat, és gazdaságilag erős, az oktatás kiemelkedő, de hiányozna a Kelet.
Ha valamelyik nyelvet beszélitek, írnátok tapasztalatokat is? A válaszokat előre is köszönöm :)
Miért? Te orvos vagy?
Amúgy Kína nagyon is okés gazdaságilag, világszinten dobogós GDP-je van. Betanított munkásnak meg sehol sem "okés".
Hongkong, Dél-Korea, Szingapúr és Tajvan Ázsia legerősebb gazdaságai, pont hogy japán áll mostanában kicsit szarabbul.
Szia! Nem beszélem egyik nyelvet sem, de azért igyekszem segíteni neked a döntésben.
Személy szerint ezek közül talán a kínaival és a svéddel járnál a legjobban. Ha arra gondolsz, hogy Kína gazdaságilag nem okés alatt, hogy komcsik, akkor emiatt a legkevésbé sem kell aggódnod úgy hiszem. Viszont orvosként egyik keleti országban sem fogsz elhelyezkedni nagyon szerintem, mert egyik államban sem kedvelik nagyon a külföldi munkavállalókat, Svédországban viszont tárt karokkal várják a külföldi doktorokat, mert a saját képzésük kb. semmi. Attól még, hogy valahol elhelyezkedsz, nem kell lemondanod semmiről. Elmehetsz Svédországba, vidáman elkommunikálgatsz és élhet keleti szenvedélyednek is!
Ja és Korea nagyon rendben van gazdaságilag, ha a déli országrészről beszélünk!
Angol-Japán-Svéd-Francia
Ha ezt a négy nyelvet közép-ill. felsőfokon tudod, akkor szerintem a büdös életbe munkatalálásnál nem lesz problémád.
Az meg hab a tortán, hogy nyelvről-nyelvre fordítani még mindig igen nagyon jól jövedelmező tevékenység.
Most tulajdonképpen miért szeretnél nyelvet tanulni? Kitelepedési szándékod van, vagy csak tetszenek? Miért pont ezeket a nyelveket választottad?
Ha orvos akarsz lenni, akkor egyértelműen a svédet választanám a helyedben. Ha esetleg nem is tartósan, de néhány évre kitelepülnél, ott nagyon jó fizetést kapnál. A három távol-keleti nyelvnek nem látom sok gyakorlati hasznát. A mandarin tanulása egyáltalán nem olyan jó befektetés, mint ahogy azt az emberek gondolják, Kínában aki számít, az úgyis megtanul angolul. A koreai meg a japán nem látom be, hogy Mo.-ról miért hasznos. Vagy, hogy miért hasznosabb az angolnál, németnél, franciánál. Ezeket miért nem vetted bele a listába?
A japán nyelv nem nehéz a magyaroknak. A japán nyelvtan, és a magyar nyelvtan nagyon hasonló. Ha érdekel a japán nyelv, nézd meg ezt.
https://www.youtube.com/watch?v=fQ6B4KZQurs&list=PLPpzOhcxrj..
Szerintem fejleszd felsőfokra magad franciából vagy angolból. Nem igazán látom értelmét új nyelvet elkezdeni tanulni, ha csak nem ott szeretnél élni az adott országban, mert akkor szükséges. A svédek és a kínaiak kiválóan beszélnek angolul. Kínában többen beszélnek angolul, mint Amerikában.
A németet pedig nem ajánlom, ha csak nem vagy mazochista.
3. "Svédországban viszont tárt karokkal várják a külföldi doktorokat, mert a saját képzésük kb. semmi"
Hát a Karolinska Institutet szerintem nem semmi. A világ 16. legjobb orvosi egyetemének számít, miközben a Semmelweis valahol a 350. hely környékén van.
A kérdésre válaszul: Attól nem tartanék a helyedben, hogy akár Japán, akár Dél-Korea, akár Kína, akár Svédország összeomlana a közeljövőben, és orvosokra is biztos mindig lesz szükség. Keleten viszont magyarként sokkal nehezebb munkát vállalni. Te döntöd el, Svédországban vörös szőnyeggel várnak orvosként, az összes helyen sokkal nehezebb dolgod lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!