Ti hogy mondjátok? Hegyező vagy faragó?
Figyelt kérdés
Gy-M-S megyében lakom és ott faragót mond mindenki, de amikor Pesten laktam akkor hegyező volt. Nekem a hegyező áll a számra, de faragót kell mondanom, mert volt hogy hülyének néztek, hogy hegyezőt mondtam.
Ti hogy mondjátok? írjatok megyét is ahol laktok
2015. márc. 25. 21:07
21/25 anonim válasza:
a faragót am általában dunántúliak mondják úgy tudom :D am nekem is az(Győr)
22/25 anonim válasza:
Hajdú Bihari vagyok itt mindenki hegyezőt mond később elköltöztem Heves megyébe itt viszont csak faragót hallok
23/25 anonim válasza:
Faragó - Heves megye
Nem csak Dunántúliak nevezik így :)
24/25 anonim válasza:
Mindig faragót mondtam, amikor először találkoztam olyannal, aki nem értette, akkor simán azt hittem, hogy ez valami borsodi tájszó, mint a makuka, és azért nem értik, de most megvilágosodtam, hogy valószínűleg anyukám hozhatta Vas megyéből :D
25/25 anonim válasza:
Veszprém megyében is faragót mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!