Hogy mondják németül hogy bányászni?
Figyelt kérdés
Szótárakban néztem de borzalom. Igeként kellene és nem főnévként mint bánya. Van egy német ismerősöm és tőle is kérdeztem csak úgy magyaráztam neki hogy az a folyamat amit a bányászok csinálnak és nem értette mit akarok ezzel. Nincs rá egy egyszerű ige mint angolul a mine? Angol oldalon is megkérdezték már de ott a mine-t főnévként fordították ismét.2015. márc. 24. 19:43
1/3 anonim válasza:
Bár én még nem beszélem elég jól a nyelvet és kicsi a szókincsem, de én nem tudok ilyen szóról. Szerintem ha alkalmazni akarják ilyen formában, akkor a machen igével fejezik ki.
2/3 anonim válasza:
Szövegkontextusól függően: verminen, gewinnen, abbauen, Bergbau getreiben, schürfen, fördern
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!