A Google fordító izlandinak jelöli, de nem adja meg a fordítást.
2015. márc. 11. 12:30
2/10 chtt válasza:
Viszont a gugli 181 találata közt egy árva izlandi árválkodik,néhány angol nyelvű innen-onnan, s a többi mind magyar. Nem lehet, hogy Izlandon is valami rövidítés, név vagy akármi?
2015. márc. 11. 12:46
3/10 chtt válasza:
a társaság ír, de a fordítók ír nyelvből sem találnak rá jelentést :(
2015. márc. 11. 12:52
4/10 anonim válasza:
nehéz nyelv a kelta
2015. márc. 11. 13:32
5/10 anonim válasza:
Ha rákeresel a "Hrurira" -quaestor kulcsszavakra, gyakorlatilag nem ad ki értékelhető találatot a gugli, csak néhány karaktersor és más hasonló jön ki. Az izlandi találat sem igazi, mert valójában az van odaírva, hogy "braðra", csak a gugli karakterfelismerője hozta ki belőle tévesen azt, hogy Hrurira.
Tehát minden valószínűséggel kitalált névvel van dolgunk.
2015. márc. 11. 14:23
6/10 chtt válasza:
Aha, az izlandit én nem tudtam kivenni, csak a ð jelet, azt is csak tippeltem, de mondom, biztos rosszul látom. Én is fantázianévre vagy rövidítésre gondoltam vala Az alapítók nyilván tudják, miért ezt a nevet adták, de gyanítom, most más dolguk is akad, minthogy nékünk elárulják. :)
2015. márc. 11. 14:29
7/10 anonim válasza:
Quaestor - fofej, vezeto, jelento, (latin, roman, olasz is hasznalja)
hurairah - cica
perzsai/arab nyelven
Hrurira egy valtozata lehet a hurairah-nak, valami arab/keleti nyelven.
2015. márc. 12. 08:41
8/10 anonim válasza:
Ez csak egy véletlenül hasonló szó, akárcsak pl. a magyar "hurira" (és biztos van még ezer ilyen). Teljesen valószínűtlen, hogy latin és (mondjuk) szomáli keveréknyelven a "főcica" nevet akarták volna adni a cégnek.
2015. márc. 12. 15:14
9/10 A kérdező kommentje:
Jók az ötletek, köszönök minden választ.
Közben látom, másban is felmerült ugyanez. Ezt találtam a neten :
Áron
2015-03-12 at 15:15
@HCsabi
“…mit jelent a “Hrurira” név. Honnan a manóból lehet ilyet kitalálni/választani? Kicsit okkult hangzású lehet, tán ezért?”
Szerintem rövidítés! Pl.: Hiába Reménykedtek Ugyis Rombadől Ingatlan Részvétem Alap
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!