Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Érdemes lenne megtanulni...

Érdemes lenne megtanulni szlovákul?

Figyelt kérdés
nem tudom mennyire tudnám hasznosítani ezt a tudást. angolt és a német nyelvet már tudom, de szeretnék még egy nyelvet tanulni valami pörgőset így a szlovákra gondoltam, esetleg a francia ? a szlovák azért lenne jó mert itt élek a határ mellett és néha szoktam átjárni és akkor tudnám is gyakorolni...
2015. márc. 2. 17:10
 1/4 anonim ***** válasza:
inkább az oroszt
2015. márc. 2. 17:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem rossz ötlet.Rengeteg ismerősöm,rokonom tud szlovákul(határ mellett élek én is :D ),és azt mondják,hogy a szlovák tudásukkal megértik nagyjából a cseh,horvát,egy picit a lengyel,sőt orosz nyelvet is.Viszont én több netes oldalon is azt olvastam,hogy elvileg az egyik legnehezebb nyelv.Nekem ez még nem tűnt fel,bár én még csak nagyon az alapokat kezdtem el tanulni,sőt inkább csak szavakat,de abba hagytam.A franciáról nem tudok véleményt mondani.:)
2015. márc. 2. 17:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is meg szeretnék tanulni, mondjuk tőlem már 35 km a szlovák határ, de nagyon tetszik a nyelv és érdekelne is.

Szerintem érdemes! Magyarországot sok kereskedelmi szál fűzi szlovákiához, így jól jön a szlovákul beszélő munkatárs sok szállodában, étteremben, turistahelyen, logisztikai vállalatnál stb.

Amúgy a másik előnye, hogy nagyjából szlovák nyelvtudással megérted Kelet-Európát :D

2015. márc. 3. 15:43
 4/4 anonim válasza:
Én szlovákiai magyar vagyok, és nagyon jó ötlet megtanulni, mivel ez a szláv nyelvek egyike amivel nem csak egy országban tudod magad megértetni, tehát ha te beszélsz lovákul, akkor azt megértik a horvátok, szlovének, csehek, lengyelek vagy akár az oroszok is.
2015. márc. 31. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!