Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Girls be like. boye be like....

Girls be like. boye be like. Miért be?

Figyelt kérdés
Ez egyfajta szleng, hogy luxus kimondani azt, hogy are, vagy ebben van valami logika is?
2015. jan. 26. 19:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez egy szleng. Ilyen értelemben igen, luxus. :))

[link]

2015. jan. 26. 19:41
 2/3 Vree ***** válasza:
100%

Kis szlengelemzés: :)

like itt kb. azt jelenti, hogy "mire én/ő/stb."

példa:

And then my girl Ginny came up to me and she was like, what's up dawg, and I was like, what does it look like bitch, you copy?

És erre idejött hozzám a csajom Ginny és mondta/lökte hogy na mi van kisapám, mire én mi lenne @#szod, vetted?

Namost a "be" itt azt fejezheti ki, például hogy valaki(k) általánosságban/mindig valamilyen(ek), de amúgy ez nem kötött, simán lehet bárhogy a többi létige helyett használni, hogy gangsztásabbnak hangozzon.

pl. mondjuk jön egy repperarc és szövegeli hogy:

I be the slickest muthaf&@ka, I be the baddest, I be like Johnny Cage. When I &@ck my b1tches they be like "Oh Johnny, you're the greatest" and I be like "Gurl I know it, damn!"

(Én vagyok a legrafkósabb anya#@szó, én vagyok a legkegyetlenebb, olyan vagyok mint Johnny Cage. Amikor #@szom a csajaimat, mindig mondják, hogy "Ó Johnny, te vagy a legkirályabb!" mire én, hogy "Tudom ám csajszi!", bezony!)

2015. jan. 26. 23:17
 3/3 A kérdező kommentje:
Szuper, köszönöm a válaszokat! :)
2015. jan. 27. 06:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!