Angolosok segtetek választ adni erre a pár kérdésre?
Otthon tanulom kb 2-3 hónapja az angolt és mivel nincs aki elmagyarázza és nem találok mindig választ így akad néhány kérdésem. Legyetek szívesek segíteni.
1. Nagyon sokáig nem tudtam h milyen igék után kell tárgyat tenni, illetve h kötelező-e. Aztán tudtam meg h ezek tárgyas vonzatú igék. Ezekből sok van ? Ha nem letudnátok írni őket vagy elküldeni egy oldalt ahol fennt van az összes mert én nem találtam.
2. Az ismerkedés angolul jelenbe, múltba és jövőbe.
Pl : Szeretnélek megismerni/Ismertük egymást/Ismerni fogjuk egymást(vagy megfoglak ismerni)/Ismernek téged. Ezeket fogalmam sincs hogy kell angolul írni, azt tudom h a to know ismerni, szóval a szeretnélek ismerni az I would like to know you. De ebbe sem vagyok biztos.
3. Sad és said kiejtése között van külömbség ?
4. Smink nélkül angolul : without make up vagy without make up on ? Mert már az utóbbit is hallottam 1x.
5.Tudtok oldalt ahol fennt van az összes of és for elöljáró szóval ellátott igék ?
6. Üdvözletemet küldöm a barátidnak vagy üdvözlöm a barátaidat angolul. Egyszer ha jól emlékszem azt olvastam h : I send my regards to your friends : és a nevek ha megakarom őket nevezni. De nem vagyok biztos benne.
7. Tudtok olyan oldalt ahol fennt vannak az olyan mondatok amiket be kell magolni, mert azokra nem érvényesek a nyelvtani szabályok ? Pl I was born. Ezt pl nem értem miért kell was ? A mondatba nincs létige, és még csak nem is folyamatos múlt. Másik példa : megváltoztam/ I'm changed vagy I changed, you changed/you're changed ?
8. Like vagy As ? Valahol azt írták h like akkor ha képletesen, nem szószerint értjük a hasonlítást és as akkor ha szószerint ő tényleg olyan, olyan volt stb. A like-ot használják úgyra is ? Pl Úgy dolgozol mint egy öregember.
Most egy elég hülye példát fogok hozni, nem is nagyon reális max hírességeknél mert nekik általába 2 nevük van az eredeti és a megváltoztatott énekes név. De mivan akkor ha valakinek 2 neve van, az eredeti neve pl János, aztán felvett mégegy nevet és az Tamás, ez legyen a komikus neve, és mindenki így ismerni, tudják h eredeti neve János, de mégis mindenki Tamásnak szólítja, és ismerik h hogy lett belőle komikus stb. És mivan ha pl valakinek ő szimpatikus és szeretne találkozni/barátkozni/ismerkedni vele és azt mondja neki. Pl Nem úgy fogok rád nézni mint Tamásra. Úgy fogok rád nézni mint Jánosra. Sajnálom, jobb példát nem tudtam felhozni remélem érthető. A lényeg h ebben az esetben a mint az most like vagy as ? mert lényegében mind kettő ő. És ha már itt tartunk akkor fordítsátok le amit írtam mert nem tudom mi az angol megfelelője a ra,re ragnak. Amit mondtam Nem fogok rád nézni úgy mint JánosRA.
Mivel nem könyvekből tanultam angolul, így nem tudok az összes pontra válaszolni sajnos.
2. Amit írtál az azt jelenti, hogy szeretnélek ismerni, teljesen helyes mondat. De a "know someone" azt jelenti hogy ismersz valakit, tehát az kvázi a végkifejlet. A megismerni valakit inkább hogy "to get to know someone".
3. Said = szed, sad = szeeed (hosszú e-vel)
4. Mindkettő helyes (smink nélkül / smink nélkül rajta)
6. Ez egy nagyon választékos megfogalmazás. :) Levélben/nyelvvizsgán tökéletes.
8. "I will not remember you AS János".
Ha úgy mondanád hogy "I will not remember you LIKE János" úgy a "mint János" azt jelenti hogy János máshogy emlékezik terád mint ahogy én.
Hogy a ragokat hogy kell lefordítani azzal ne törődj, mivel az angol nyelvnek teljesen más a logikája. Az igék után lévő prepozíciókat tanuld meg, amelyiknél van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!