Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent az asszociáció szó?

Mit jelent az asszociáció szó?

Figyelt kérdés

Aki esetleg nem tudná,ne keresse meg, és ne írja ide,hogy google a barátom, mert megkerestem, de nem értettem meg.

Szóval valaki hétköznapi nyelven el tudná nekem magyarázni a szó jelentését?

2015. jan. 13. 12:59
 1/4 Vree ***** válasza:
Valamit gondolatban összekapcsolni valamilyen másik dologgal, úgy, hogy aztán az egyik dologról mindig a másik dolog just eszedbe.
2015. jan. 13. 13:18
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ:)
2015. jan. 13. 13:25
 3/4 anonim ***** válasza:
következtetés
2015. jan. 13. 14:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az első hozzászóló már jól leírta neked. Magyarul leginkább képzettársításnak lehet hívni.

Ha egy példa segít a megértésében, akkor gondolj mondjuk arra a szóra, hogy Hawaii, és figyeld meg, hogy neked mi jut róla eszedbe - vagyis mivel asszociálod, mivel társítod a képzeletedben a Hawaii szigetek nevét.

Ami nekem hirtelen eszembe jut róla: homokos strandok pálmafákkal, hula táncosnők virágfüzérekkel a nyakukban, a Mauna Loa nevű vulkán, Pearl Harbour és a 2. világháborúban hozzá kapcsolódó események, pár virág neve (Protea, Hibiscus, Plumeria), Iz Kamakawiwo zenéje, Honolulu és az 'aloha' szó.

Nyilván mindenkinek kicsit más jut ugyanerről eszébe, de a szavak többségénél lehet sok egyezés is.

Ugyanígy, ha a következő szavakat hallod, akkor azok valószínűleg nem pusztán szavak a fejedben, hanem társítod őket valamivel gondolatban: vikingek, Kolombusz, Mohács, őskor, vallás, tél, kórház, tenger, osztálykirándulás, stb.

2015. jan. 13. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!