Hogyan jelolik az elvált not az angolban? Mrs vagy Miss, vagy esetleg van másik lehetoség?
Figyelt kérdés
2014. dec. 27. 19:25
1/8 anonim válasza:
Miss /leánykori vezetéknév/, ha jól tudom.
2/8 anonim válasza:
Mrs
Már asszony hiába elvált.
A miss az hajadon
3/8 anonim válasza:
#2 vagyok.
Akkor ez esetben bocsánat, én így tudtam.
4/8 anonim válasza:
Miért kellene jelölni? Máshol (akár nálunk) jelölik?
5/8 anonim válasza:
Mrs
Miss csak az aki még egyáltalán nem volt férjnél.
6/8 anonim válasza:
Ma már leginkább egységesen Ms /ejtsd: miz/-nek szólítják a nőket függetlenül a családi állapotuktól.
7/8 chtt válasza:
Nem tudom, miért pontoztátok le a hatost. Igazsága vagyon.
Ha elvált a nő, vagy maradt Mrs (hagyománytisztelő vagy régimódi, ki minek tartja), vagy halad a korral (modern, nem akarja, hogy tudják a családi állapotát, elvégre a hapsiknál sem lehet a Mr-ből tudni) és Ms. A kortárs irodalomban (a nőirodalomban legalábbis) jóformán csak a Ms-zel találkozik az ember, ha ismeretlen nőt szólítanak meg.
8/8 anonim válasza:
Mrs, Ms helyes, de mostanaban hajlanak arra, hogy nem hasznalnak semmit. Csak a nevet, teljeset, vagy keresztnevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!