Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Black Hole-ról tudnátok írni...

Black Hole-ról tudnátok írni valamit angolul?

Figyelt kérdés
pl. kialakulása, működése. Néztem pár angol oldalt de azok igazán erőteljesen magyaráznak. 8.o- os vagyok. Angol órán kiselőadásra kéne.

2014. dec. 17. 16:32
 1/4 anonim ***** válasza:

Magyarul írom és csak naggyából, szerintem ebből ki tudsz indulni:

A fekete lyukakról fogok beszélni. (I'm goingo to talk about black holes.) A csillagászatban (in astronomy) a fekete lyuk olyan objektum, amibe bármi ha bekerül (into which anything falls), az nem kerülhet ki belőle. Lehetnek galaxisok központi objektumai (central objects), vagy csillagok halálakor is keletkezhetnek, szupernóva robbanáskor (by supernova explosion). Legjobb tudásunk szerint (to our best knowledge) a fekete lyuk mérete végtelenül (infinitely) kicsi, a sűrűsége végtelenül nagy, valójában (in fact) egyetlen pont. Ezt veszi körül (this is surrounded by) az eseményhorizont (event horizon).

stb.

2014. dec. 17. 18:17
 2/4 anonim ***** válasza:
* I'm going to talk about ...
2014. dec. 17. 18:17
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ.
2014. dec. 17. 21:41
 4/4 EagleHUN ***** válasza:
2020. jún. 1. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!